1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

line6 GX i problem z nagrywaniem

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez bartolini1313, 27 Listopad 2011.

1. bartolini1313 Początkujący

DAW:
    Cubase
    Witam
    Jestem tutaj nowy więc proszę choćby o odrobinę wyrozumiałości :)

Mam problem z moim line6 GX. kiedy gram na czystych brzmieniach dżwięk jest ok. Natomiast kiedy już nagrywam (Cubase 5) po odtworzeniu nagrania nakłada się przesterowanie. Dzieje się tak równiez bez żadnych symulacji wzmacniaczy czy efektów z PodFarm.. Poziomy głośności w PodFarm'ie jak i w cubase są na prawidłowych wartościach... W czym może być problem??
  2. ygg Aktywny Użytkownik

Zawód:
    dźwiękowiec
    DAW:
    Logic, Pro Tools, Sonar
    Przester słyszysz tylko po odtworzeniu nagranego materiału czy już po wciśnięciu 'rec'?
  3. bartolini1313 Początkujący

DAW:
    Cubase
    W trakcie nagrywania brzmienie jest wporządku. Po nagraniu, kiedy odtwarzam jest już z przesterowaniem..
  4. ygg Aktywny Użytkownik

Zawód:
    dźwiękowiec
    DAW:
    Logic, Pro Tools, Sonar
    Sprawdź ustawienia odsłuchu, kilka razy zdarzyło mi się, że to była kwestia jednego guzika. Zweryfikuj gain u źródła, sprawdź w sofcie...?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. line 6 gx problem

,
  2. line 6 nowe konto na gx

,
  3. cubase przesterowany sygnał

,
  4. line6 gx,
  5. line6 gx czysty sygnał