1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

LEXICON PCM Native Reverb Plug-in Bundle

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez paul, 14 Luty 2010.

1. paul Użytkownik

http://www.lexiconpro.com/product.php?id=163

Czy ktos juz testowal?
    Czy naprawde"hardware quality without the hardware"?
  2. szkudlik Przyjaciel dzwiek.org

3. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    Już ściągam demo. Temat reverbów jest dla mnie obecnie tematem krytycznej wagi! Czyli szukam, próbowałem już chyba wszystkiego, ale to ciągle nie jest to co hardware ;-) Zobaczymy jak będzie z ta wtyczką.
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    mi niestety na razie musi wystarczyc altiverb
    Lexicon kosztuje $1300-1500
  5. Tasiorowski Stały Użytkownik

Czy ktoś z was ma porównanie wyższych lexów kontra wyższych TC ? Niedawno sprzedałem Tc MONE XL ( wiem, że to nie wyższy :p ) ale zaczyna mi go brakować. To było całkiem zmyślne urządzonko... chlip. A tak na marginesie - ktoś ma jakąś fajną bibliotekę impulsów do SIRA ?? bo na nic płatnego mnie na razie nie stać :(
  6. JoachimK moderator globalny

To jest chyba za dużo (patrz komentarz na 0db) moim zdaniem (a cena dochodzi do 1900$ nawet). BTW jako że testowałem do prasy PCM 96, a na codzień korzystam z dużych lexów, na parę dni przed ujawnieniem projektu przez Lexicona zgłosiłem się do naszego dystrybutora informując, że chętnie zrobię test do prasy, ale oprócz potwierdzenia przecieku co do szykowania nowej wtyczki na rynku, rozmowy odnośnie testu dalej nie poszły.
  7. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    PCM Native jest identyczny z PCM 96
  8. JoachimK moderator globalny

Jesteś tego pewien? ;)
  9. qwerty Aktywny Użytkownik

pcm native ma te same algorytmy co pcm96
    roznia sie tym ze pcm96 jest tez w wersji surround i ma troche wiecej efektow
  10. JoachimK moderator globalny

Tego właśnie nie jestem wcale taki pewien (weryfikując próbki brzmień)...
  11. qwerty Aktywny Użytkownik

jestes w stanie zrobic porownanie obu i wrzucic tutaj ?
  12. JoachimK moderator globalny

Nie mam PCM96 (miałem go tylko na testy), opieram się na czymś innym. Przy testowaniu PCM 96 robiłem bezp. porównania z L480 (OS v4, cartridge z dodatkowymi algorytmami, L300 (OS v2 i v3) i ewidentne różnice w brzmieniu nowego PCM wynikały raczej z innego ustawienia parametrów (w ramach presetów o tej samej nazwie), charakter brzmienia pozostawał ten sam. W przypadku nowej wtyczki słyszałem próbki prezentujące nie tyle nieco inne brzmienie co inny charakter brzmienia, znany z negatywnych aspektów wtyczek (blaszana góra itp.). Z jednej strony boję się jednoznacznie określać negatywne elementy brzmienia wtyczki, bo sama w sobie jest fajna, z drugiej strony nie byłem jedyny, który słyszał to co słyszał - czyli różnice w stosunku do kilku modeli sprzętowych. Stąd raczej mam spore wątpliwości o tych samych algorytmach.

Edit: zapomniałem o czymś ważnym - te "negatywy" były i tak mniejsze, niż w innych wtyczkowych pogłosach - co do tego nie mam wątpliwości.
  13. motylio Początkujący

14. Tasiorowski Stały Użytkownik

15. JoachimK moderator globalny

16. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    przeczytalem kilkadziesiat stron watku o pcm native na gearslutz.com
    kilka osob nawet mowi, ze przestali uzywac np. 960 odkad maja te pluginy - ogolnie wiekszosc jest zachwycona
  17. JoachimK moderator globalny

Na gearslutz jest też w innym wątku ukazanie w ślepym teście kilku próbek, z której jedna wyraźnie odstaje brzmieniem, a okazuje się nią być właśnie ta wtyczka :) W wolnej chwili sprawdzę, jak działa ten plug-in
  18. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    ja bede sprawdzal dopiero w kwietniu
  19. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    sluchajac roznych przykladow PCM Native jestem pod wielkim wrazeniem... w kwietniu bede testowal
    ja ogolnie mam niewielkie doswiadczenie z dobrymi poglosami, bo mimo ze mialem kontakt m.in. z 480, 960, bricasti to nigdy nie zrobilem na zadnym z nich wiecej niz krotkie testy na niedokonczonych miksach - zrobienie miksu calej plyty mogloby znacznie bardziej otworzyc mi oczy, jak np. jeden miks zrobiony na VSS3
    sluchajac porownan PCM Native z VSS3 i VSS4 to Lexicon zdecydowanie bardziej mi sie podoba - moze PCM Native bedzie najlepszym upgrade'em poglosowym dla mnie? - teraz uzywam Altiverb
  20. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    przyszedl kwiecien, przyszly testy... Lexicon PCM Native powalil mnie na kolana... jesli chodzi o pluginy to jest to zupelnie inna jakosc niz to co uzywalem do tej pory - takiego reverbu szukam dla siebie od 10 lat :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. Lexicon PCM Native Reverb

,
  2. PCM Native Reverb Plug-in Bundle

,
  3. lexicon pcm reverb bundle

,
  4. eis reverb lexicon pcm