1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Lexicon Omega Studio - Brak reakcji mikrofonu.

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Cesash, 9 Listopad 2011.

1. Cesash Początkujący

To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się przywitać, cześć!

Źle zaczynam przygodę na tym forum, bo rozpoczynam ją problemem i prośbą o pomoc, ale nie mogę sobie sam z tym poradzić.
    Otóż mam taki problem, że przedwzmacniacz który dzisiaj zakupiłem Lexicon Omega nie działa, bądź działa dziwnie.
    Gdy podłączam mikrofon w wejście dla mikrofonu 1 bądź 2 to gdy sprawdzam w ustawieniach systemowych dźwięku(nagrywanie) to przy Lexicon Win USB 1-2 In/Out oraz Lexicon Win USB 3-4 In Only - nie ma jakichkolwiek reakcji, próbowałem już na wiele sposobów i kombinacji z pokrętłami oraz kanałami USB, ale nic nie daje.
    Za to gdy podłączę mikrofon pod porty Line 1-4 to dźwięk z mikrofonu jest. Ale tylko coś skrzeczy i gdy mówię głośniej, to głośniej skrzeczy. Nie wiem już sam o co w tym chodzi..
    Zainstalowałem go jak w instrukcji oraz pobrałem nawet najnowsze sterowniki ze strony Lexicona, ale to nic nie dało.

Czy ktoś ma pomysł, co może być źle? Czy może sprzęt uszkodzony?
    Za udzielenie jakichkolwiek porad będę niezmiernie wdzięczny, pozdrawiam.
  2. Cesash Początkujący

Problem rozwiązany - do zamknięcia.

Share This Page