1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Kontynuacja forum dzwiek.org :)

Dyskusja w dziale 'Informacje o dzwiek.org' rozpoczęta przez lestek, 14 Listopad 2011.

1. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Drodzy koledzy, użytkownicy dzwiek.org :)

Wreszcie ta chwila nastała :D Podjęliśmy decyzję.

W najbliższym czasie uruchomimy nowe forum, mające za zadanie być KONTYNUACJĄ obecnego dzwiek.org.

Bardzo chcielibyśmy zaprosić WSZYSTKICH aktualnych AKTYWNYCH użytkowników dzwiek.org z Jackiem Miłaszewskim na czele do przyłączenia się w stosownej chwili do naszej inicjatywy, zależy nam na Was, żebyście nie uciekli, nie rozbiegli się w otchłani Internetu. Udało się tu zgromadzić pokaźne grono zapaleńców, dobrze by było je utrzymać.

Zależy nam na wysokim poziomie merytorycznym, dlatego prawdopodobnie forum zostanie oparte o system zaproszeń, będzie dostępne do odczytu dla wszystkich. Podział forum na działy i tematyka będą zbliżone do aktualnego,

Więcej szczegółowych informacji podamy już niedługo! Sprawę traktujemy poważnie, i zależy nam na tym, żeby to wszystko miało ręce i nogi.

Proszę też, żebyście nie wysuwali zbyt wielu propozycji odnośnie kształtu nowego forum, odnośnie tego, co było złe do tej pory, co było dobre, nie zgadywali co będzie i jak będzie. Postaramy się wszystko przygotować, w momencie, w którym sprawa ruszy, zostaniecie poinformowani tu na forum, jak również na utworzonej grupie na Facebooku.
  2. paul Użytkownik

W koncu jakis normalny pomysl!!! Wchodze w to!
  3. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    A kto to MY ?
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    czy będziecie też działać na Xenforo?
    to najsympatyczniejszy system wg. mnie :)
  5. paul Użytkownik

+1
  6. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    A jakie to ma znaczenie kto to "my"?

Kwestia silnika jest badana. Dużo wskazuje na to, że będzie to Xenforo.
  7. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Na pewno Lech Pukos... za to kim jest inicjator zbiórki kasy od 4000 użytkowników nadal nikt nie wie...
  8. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Synku - bezczelny jestes ! Gdybys sie pofatygowal i przeczytal caly watek, to bys mnie nie pomawial o "zbiörke kasy od 4000 uzytkowniköw".
    Bylo o mnie wiecej,i byloby duzo wiecej ,ale strasznie takich jak Ty zmierzilem,wiec nie ma ,i nie bedzie nic. Bujaj sie Misiu !
  9. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Mnie to niewiele obchodzi... anonimowością szkodzisz sobie nie mnie...
  10. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ja tu przyszedlem nie dla poklasku ,czy naiwnej reklamy , tylko z ludzmi ktörzy (niekoniecznie jak Ty- "profi") kochaja przy muzyce grzebac-powymieniac sie pogladami,pomöc i skorzystac z pomocy , doradzic i dac sobie doradzic. A te wieczne wojenki podjazdowe pseudo zawodowcöw i to zadzieranie nosa ,zostaw dla siebie i Tobie podobnych. Te negatywne emocje z pewnoscia nie przyspiesza Ci wyjscia z Twojej piwnicy , z ktörej ja wyszedlem przed 20 laty. Paniatna ?
    panisher lubi to.
  11. qwerty Aktywny Użytkownik

:ehhh:
    czy wogole jest sens kontynuowac dzwiek.org ??
  12. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Sam się stroszysz nie wiem na co... ja w Twoją stronę żadnej agresji nie objawiłem... a z Twojej strony już zaczynają się obelgi i docinki...
    Śmieszna jest po prostu sytuacja kiedy osoba która w pewnym momencie poproszona o ujawnienie tożsamości i przedstawienie swojego dorobku tego nie zrobiła... a teraz prosi innych o ujawnienie swojej tożsamości... zrobiono Ci takiego samego psikusa jak Ty swego czasu nam...
    Nie chodzi o żadne chwalenie się czy robienie reklamy... ale o wiarygodność... tak samo jak Ty nie zaufałbyś anonimowemu projektantowi bez portfolio, który ma zaprojektować Ci dom... tak samo spora część użytkowników tego forum nie jest w stanie zaufać anonimowej osobie, bez chociaż małej próbki jej zdolności...
    Prosty mechanizm...
    Wyluzuj chłopie... takie sprzeczki nie są warte nerwów...
  13. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Nie kłócić mi się tutaj. Skoro spotkaliśmy się, żeby wymieniać się poglądami z ludźmi, którzy kochają przy muzyce grzebać, to wymieniajmy się poglądami, nie śmiecić mi w wątku. Chciałbym prosić moderatora o skasowanie ostatnich czterech postów.

Tak, na nowym forum będzie działać faszystowska moderacja.

Mogę też napisać, że od Waszego zachowania w tym wątku trochę zależy czy nie odechce NAM się przymierzać się do nowego forum. Narazie widzę dwóch użytkowników, którzy nie muszą dostać zaproszenia...
    paul oraz qwerty lubią to.
  14. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    :D Panie Nowy Administratorze ,bede musial Pana decyzje zaakceptowac (bo jakie mam wyjscie ?) :D Znowu zostana mi tylko niemieckie fora :D Ale nawet biorac na siebie to ryzyko zapytam:ktörym NAM ? :D

Tak na powaznie ; nigdy nie udawalem zawodowca dzwiekowca, jestem inzynierem budowlanym (tak,tak kolego Smiechu), i wlascicielem miedzynarodowej firmy budowlanej (ze sporymi osiagnieciami) ,ale muzyka , jej tworzenie,recording, mixing i mastering zawsze byly moja najwieksza pasja. Sporo wiem , sporo widzialem i slyszalem , ale zawsze chetnie ucze sie od lepszych (jesli sa lepsi :D). A adresu swojego studia nie podam za zadne skarby swiata, bo za bardzo kocham swöj sprzet (no moze tyle ,ze to Essen).Amen
  15. AKYSZ Stały Użytkownik

Faszystów nie cenię za faszyzm. Rzucanie takich określeń bez zastanowienia nie świadczy dobrze o kimś, kto ma tworzyć nowe miejsce dla wymiany różnych poglądów, bo faszyzm różnicy poglądów nie akceptował i nie akceptuje ;)
    To tak na marginesie dyskusji kolegów o byciu jawnym/niejawnym, choć mi na marginesie łatwiej się rozmawia z kimś kogo jako tako rozpoznaję.
    I tu fenomen Facebooka. Jacek przez tyle czasu nie mógł namówić do ujawnienia się wielu osób, a w grupie dzwiek org wszystkim przyszło to gładko :)
  16. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Oj, czepiacie się słówek. Nie śmiećmy tu, co?
  17. AKYSZ Stały Użytkownik

Również polecam. przeszukałem pół świata sprawdzając przed uruchomieniem akysz.net i nie znalazłem niczego lepszego.
    Poza tym zapewnicie wizualną i ergonomiczną ciągłość przyszłym użytkownikom.
  18. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, producent
    DAW:
    Pro Tools
    i to mnie bardzo cieszy :) obecnie jest 65 os. zapraszam kolejne
  19. szkudlik Przyjaciel dzwiek.org

W tym wypadku można by się zastanowić czy nie można zaimportować bazy postów z tego forum
  20. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Pomysł jest fajny, ale trochę wygląda na nie do końca uczciwą pożyczkę "dorobku" Jacka - i to wymagałoby jego zgody i akceptacji, oraz, jak sądzę, inicjatywy z jego strony.

Wcześniej, czy później sądzę, że zgromadzimy odpowiednią ilość odpowiednie merytorycznych dyskusji :)

Pozdrawiam!
    paul lubi to.

Share This Page