1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Kontroler midi + interfejs audio

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez koczownik, 22 Sierpień 2011.

1. koczownik Początkujący

Heja,

Szukałem trochę na forum i w necie, ale nie mogłem znaleźć tego co szukam, więc postanowiłem napisać. Sorry za ew. dubla. Zastanawiałem się też, czy wrzucić ten temat tutaj czy do "MIDI, samplery, syntezatory", bo jest z pogranicza obu działów. Zadecydowała liczba postów. W tym jest więcej :)

Ale do rzeczy. Szukam urządzenia przyzwoitej jakości, które byłoby w miarę mobilne i spełniało funkcje kontrolera midi i karty dźwiękowej do PCeta. Klawisze sterujące najlepiej jakby były dość duże - alla MPC. Połączenie USB. Słyszeliście o czymś takim?
    Potrzebuje go głównie jako "elektronicznej perkusji" czyli grania na żywo samplami bębnów, ewentualnie sterowania instrumentami typu Native Intruments Abbey Road.

Sorry za ewentualne noobowanie i dzięki za pomoc. Od googlowania już łep mi pęka :) Dopiero zaczynam w tym temacie.

Pozdrawiam
  2. AKYSZ Stały Użytkownik

line6 kb37
  3. paul Użytkownik

Do bebnow??? Z padami?
  4. AKYSZ Stały Użytkownik

no napisał że:
    1. kontroler midi
    2. karta dźwiękowa do PCeta na USB
    3. Klawisze sterujące najlepiej jakby były dość duże
    Mi się zgadza, a Tobie nie? To przykład. Podaj swój.
  5. paul Użytkownik

Mi sie nie zgadza.
    Czytales do czego ma byc uzywany ten kontroler? Line6 ma klawisze duze "a'la MPC"???

cyt: "Klawisze sterujące najlepiej jakby były dość duże - alla MPC. Potrzebuje go głównie jako "elektronicznej perkusji" czyli grania na żywo samplami bębnów, ewentualnie sterowania instrumentami typu Native Intruments Abbey Road."
  6. AKYSZ Stały Użytkownik

"najlepiej" to nie znaczy "tylko i wyłącznie".
    to była propozycja na ogólne zapytanie.
    nie bądź czepliwy bez sesnsu i nie na temat tylko coś koledze zaproponuj i tyle.

PS. nie wiedziałeś, że za pomocą klawiszy "alla pianino" też można "wklepywać" bębny?
  7. paul Użytkownik

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. najelpszy interfejs audio

,
  2. kontroler midi z interface audio