1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks KONKURS - The Flags '54'

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez Sempoo, 24 Maj 2011.

1. jaca Stały Użytkownik

ale tu gadania zbędnego..robmy swietne miksy:)
  2. Mal0017 Użytkownik

Jaca ! spoko no Ci żyłka pęknie.
  3. jaca Stały Użytkownik

już ni ma co pękać ;)
  4. Mal0017 Użytkownik

5. miuzikus Użytkownik

Wyedytowano
    Ale brzydziej wcześniej napisałeś przed zedytowaniem...
  6. jaca Stały Użytkownik

poprawilem na ladnie;)
    a kto Cie upowaznil do tego zeby pisac do mnie takie slowa i udzielac mi rad?;)
  7. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    ...za 8 godzin mija deadline, a wysłaliście mi tylko 3 miksy - czyżbym miał się przygotować na jakiś potężny finalny atak? ;)
  8. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Zaraz wysyłam...

Ja tym razem na obronę swojego miksu będę miał nietuzinkową wymówkę... :D

Moją dziewczynę strasznie wkurza śpiew tego wokalisty... więc miksowałem wyłącznie wtedy kiedy jej nie było w domu... a takich chwil było bardzo mało :D
  9. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    :lol:

Ale to musisz wytłumaczyć, dlaczego ją wkurza - no i jakie muzyczne preferencje ma Twoja przyszła żona ;)
  10. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Generalnie to pierwszy raz kiedy podczas moich domowych miksów coś ją wkurzało... a miksuje sporo... więc... :D
  11. miuzikus Użytkownik

Ja wyślę na pewno. Ale jeszcze muszę okiełznać tą sesję do końca ;)
    No, bo takie brzydkie słownictwo się u Ciebie zakradło. Po co takie spiny, przecież w większości to są śmiechy, chichy. Może niektórzy dobrze się bawią i nie należy im tego odbierać, a na pewno wskrzeszać jakiejś wojny. Ja też poprawiłem ;)
  12. miuzikus Użytkownik

W kwestii dyskusji:
    jeśli nie powinno się głosować na swój mix - to czy osoby, które brały udział w konkursie mogą opisywać mixy w temacie?

Tak mi się tylko nasunęło, ze jeśli ktoś wysłał mix - to nie powinien w ogóle zabierać głosu - nieważne, czy pisząc: "instrumenty - tak jak lubię", czy też pomijając ocenę swojego mixu w ocenie.
    Co wy na to?
  13. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No nie do końca... ja zazwyczaj opisywałem również rzetelnie swój własny miks... po prostu na tle innych miksów, oraz po nabraniu dystansu po paru dniach dało usłyszeć się różne błędy lub atuty własnego dzieła...
  14. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Należy opisywać - ale obiektywnie. Znane "instrumenty - tak jak lubię" jest czysto subiektywne i nic nikomu nie mówi. Mamy 7 miksów! ...coś mało - no ale jeszcze jest czas. Cieszę się, że nie było pośpiechu, że do końca wykorzystaliście czas - Bóg Wam to wynagrodzi :p
  15. miuzikus Użytkownik

Dobra i tak nic nie wygram - już wysyłam. A nie - jednak wygrałem - zapowietrzenie w postaci roweru pod koniec tygodnia.
  16. gangrena Początkujący

No i gdzie te mixy ?
  17. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Wyluzuj... ogarnięcie konkursu nie jest takie łatwe... trzeba wszystko zassać, sprawdzić, pobieżnie przesłuchać, zanotować kto, co, gdzie a na koniec wrzucić wszystko na forum... to zajmuje trochę czasu... a do tego pewnie jeszcze z 3 osoby wybłagały żeby organizator poczekał 15 min itp...
    Wiec spokojnie...
  18. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Etap 1. komisja uznaje za zamknięty. Już pracujemy nad ankietą :)
  19. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper

Share This Page