1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks KONKURS – Martin Bajk „Koniec Blisko Jest” – ETAP 1

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez AKYSZ, 10 Lipiec 2011.

1. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...
    LoLO na Ładnie nagranych śladach idzesz na łatwiznę nie jako :alberteinstein: Największe monumenty powstawały z kamienia . Byli tacy co do dłuta zamiast młotka używali bańki :D ... może nie wyszło im to na dobre ale duuuuużo sie nauczyli
    P.S tylko nie zacznij napi... bańką w mixer :elefant:
  2. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam,
    jak to mówią jak coś nie gada trzeba przesterować :D. Może ktoś zaczerpnie jakieś patenty do swojego miksu konkursowego. Nie żyłowałem bardzo głośności itd.. slady jakie są takie są każdy słyszy trzeba powalczyć i szukać jakiś :innych" rozwiązań.

Załączone Pliki:

3. jaca Stały Użytkownik

ale lipy Wam wyszly.:D:p
  4. waldi40 Początkujący

DAW:
    Cubase
    Witam wszystkich ! To moj pierwszy post na tym forum,ale sledze te forum juz jakies 3 m-ce,i wiele dobrych rzeczy sie tutaj dowiedzialem i nauczylem.teraz chce sprobowac sil z mixem! sciaglem juz slady i walcze.To bedzie moj pierwszy konkurs!!
  5. AKYSZ Stały Użytkownik

hmmm... tak się zastanawiam nad sobą, czy ja jako organizator mogę wziąć udział w konkursie, czy nie wypada? :hmmmm:
  6. OneManBeat Użytkownik

Zawód:
    Student
    DAW:
    Pro Tools
    Tak na logikę nie wypada bo masz wgląd do reszty miksów, jako że je zbierasz, zamieść swój teraz;)
  7. AKYSZ Stały Użytkownik

OK, jeden sprzeciw, czyli nie umieszczę konkursowo, pomimo tego, że nie wzorowałem się na miksach, które do tej pory dotarły w ilości 2szt.;)
    Wrzucę miks jako pierwszy post pod konkursowymi utworami, żeby mój nie stał się wzorcem dla Waszych miksów :D ;) :laugh:
  8. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Co prawda masz ogląd miksów i niby możesz się wzorować - ale to i tak niewiele Ci da ;)
  9. AKYSZ Stały Użytkownik

wiem ;) ale trudno się mówi, w Polsce veto jest veto :D
  10. miuzikus Użytkownik

Wstawiaj miks Akyszku i w konkursie - przecież wszyscy mamy odniesienie do płyty.
    Ważne, żeby zrobić lepiej, co staram się uczynić ;)
  11. AKYSZ Stały Użytkownik

no właśnie... mam tak wbite brzmienie utworu w głowę, że ciężko mi było kręcić w inną stronę :D
  12. jaca Stały Użytkownik

ja nie bralem udzialu jak organizowalem i uwazalem to za sluszne, wtedy;)
    teraz uwazam ze organizator moze brac udzial bo:
    podkreca to emocje
    mobilizuje moze troche bardziej:)
    raczej nikomu nie szkodzi, bo jak wygrasz to fajnie a jak nie wygrasz to super fajnie;)

warunek: oswiadczenie na pismie ze nie sluchasz konkursowych miksow przed zakonczeniem prac nad swoim;)
    ja jestem za!
    markmix lubi to.
  13. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
  14. Puzzel Użytkownik

15. czarnuch.skc Użytkownik

Zawód:
    Student/Basista/"Realizator"
    Przesłałem na maila swój mix. Wrzucić go też tutaj? Nie wiem jaki jest regulamin:/
  16. AKYSZ Stały Użytkownik

tutaj nie wrzucaj. miks odebrałem. w czwartek rozpoczyna się głosowanie i będzie lista utworów konkursowych, wśród nich Twój.
    Pierwsze zadanie to go rozpoznać wśród pozostałych ;)
  17. czarnuch.skc Użytkownik

Zawód:
    Student/Basista/"Realizator"
    Chyba nie będę miał z tym problemu :D Dzięki za info!
  18. AKYSZ Stały Użytkownik

dzisiaj o 24:00 :coffee: mija termin nadsyłania miksów.
    Na ten moment jest 12 zgłoszeń :listen:
  19. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Akysz jeśli to nie problem, to załaduj też paczkę wszystkich miksów żeby je było można pobrać wszystkie na raz. Wiesz o co chodzi ;)
  20. adamuss Początkujący

siema witam wszystkich. Mam pytanie czy jest możliwość otrzymania ścieżek dźwiękowych poza konkursem ?

Share This Page