1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Mastering kolejny offtopic o clippingu i kompresji sumy

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez AKYSZ, 19 Czerwiec 2011.

1. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Czy Ty w ogóle rozumiesz czasem własne myśli czy tylko nie umiesz ich ubrać w słowa??
  2. miuzikus Użytkownik

Nie umiem tylko miksować jak Ty. Resztę słyszę trochę gorzej niż Ty. Albo i lepiej - bo więcej się wypowiadam jak mniemam - nie mając takiej wiedzy. No, bo ona jest tylko potrzebna do pokazania się na forum i zbędnej dyskusji o saturacji i parzystych harmonicznych.
    Pozdrawiam.
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Czy ty przypadkiem wcześniej nie nazywałeś się aldi? :)

Ludzie starają się tutaj wymieniać swoimi doświadczeniami. Daj im szanse i nie staraj się powodować, żeby inni czuli się irracjonalnie i bezpodstawnie zmieszani z błotem.

Sent from my iPhone using Forum Runner
  4. miuzikus Użytkownik

Czy moja odpowiedź odnośnie softu była zła? Czy moja wypowiedź teraz, że to Wy mnie prowokujecie - nie przemawia do Was?
    Jakoś młodzieży umiem odpowiedzieć normalnie i większość mnie akceptuje i czasem dziękuje.
    A może moje zdanie jest tu nie na miejscu? E tam - wszyscy wiemy z czym się wiąże muzyka.
  5. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    @miuzikus
    Ja tylko zwróciłem uwagę że Twoje wypowiedzi są strasznie niespójne i niezrozumiałe.
    Ty zapewne wiesz o co Tobie chodzi... ale gdy czytają to inni to uwierz mi nie jest to ani proste, ani oczywiste...
  6. jaca Stały Użytkownik

a może Cie oszukują?;)
  7. slavedriver Użytkownik

No dobra... A jak to w końcu jest z tym clippingiem i kompresją na sumie? Odwołuję się do pierwszego postu w wątku - może jakieś konkretne przykłady ustawień GClipa i opis, subiektywny oczywiście, otrzymanego rezultatu?

Share This Page