1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Kolejny "młodzieżowy herbatnik" - ciekave video.

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez sinmix, 9 Październik 2011.

1. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam,
    Niby wszystko proste i oczywiste a jednak ;)

Pozdrawiam,
  2. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...
    Nawalił sobie wzmacniaczy a do nagryfki używa nerki - co za koleś :D
  3. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Ten typ nie jest w stanie ugrać jednego, nośnego riffu, nie na jego brak wyobraźni. Jest prymitywem i tyle. :D
  4. jaca Stały Użytkownik

Lolo, znowu trudne dni?;)
    Fajny ten basik pod koniec. Piec i Di czy jak? Podpowie ktos?;)
  5. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools
  6. jaca Stały Użytkownik

dzieki:) kumpel kupil do basu takie cos do racka;) to i popróbujemy;)
  7. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools
    RBI kupił? Jeśli tak to daje radę, chociaż osobiście wolę PSA-1 ;)
  8. jaca Stały Użytkownik

9. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    SansAmpy są spoko.

Pozdrawiam!
    sqby lubi to.
  10. jaca Stały Użytkownik

znalazłem podróbkę tegoż, Behringera:) Ciekawe jak za gada( czy do domu styknie;) ) bo kasa nawet już nie śmieszna;) 120 zeta. O kostce mowa niestety:)
    Ogrywał ktos te kostki Sansampa? Do basu szczególnie szukam, bo wtyk do gitar to pewnie już nie przeskoczy:) A PT nie bede kupował dla tej jednej;)
  11. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    PSA-1 w pluginie i PSA-1 w hardware są mega użyteczne ;) Do wszystkich instrumentów. Od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie nagrywania rockowej basówki bez Ampega SVT Classic i SansAmpa RBI :) No chyba, że bassman ma coś innego swojego, nieznacznie gorszego, lub lepszego.

Z kostką do basu (jak jej tam, Bass Driver?) nagrywałem jedną sesję. Jest bardzo fajna :), chociaż na tamtej płycie trochę się nacudowaliśmy z basówką, sygnał był nagrywany DI i przez SansAmpa, a później reampowany na SVT Classic i Rivierze Knucklehead (obcięty na 100 Hz). Brzmiało to kapitalnie, chociaż kiepsko zmiksowałem płytę :D

Pozdrawiam!
  12. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase

Załączone Pliki:

13. jaca Stały Użytkownik

@ Lestek, pokaz płyte ocenimy czy kiepsko;) i basik wyłuskamy pewnie.
    Obcięty na 100 Hz tylko na tej Rivierze rozumiem ;)

@sinmix, dzięki.

Ps. Jak ktos ma mozliwosc lub dobrą pamiec;) porownajcie prosze i opiszcie lekko na ile dramatyczne są różnice: pudło vs ten soft od Mokafix.
  14. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Oczywiście, że tylko na Riverze.

Płyty nie będę pokazywać, bo to pierwsza płyta, którą w całości zmiksowałem :D Jest bardzo średnia, na tyle, że się jej wstydzę :D

Pozdrawiam
  15. jaca Stały Użytkownik

Dawa dawaj... nam tę przyjemność:) Mozliwosc pojechania po Lestku za mix płyty w całosci-bezcenne. Uszczesliw nas:) Ludzie powinni sobie pomagać i niesc radosc;)
    Lestek, Lestek...:)
  16. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Nie uważasz, że prowadzimy dużo jałowych dyskusji? :D Za dużo?

Pozdrawiam!
  17. jaca Stały Użytkownik

No wlasnie jak posłuchamy płyty do sie dowiemy jak ładny basik ukreciłeś. Wszystko w ramach wątku:D
  18. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Nie wiem czy ładny. Poza tym, nie ja ukręcałem, tylko basista :D Wtedy mi się podobał, od tamtej pory nie słuchałem tych nagrań :)

Pozdrawiam!
  19. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...
    JAk można podniecać się sansamp 'em , nerką czy innym dziadostwem? Przecież to kremacja na żywca :) W domowym zaciszu ok do pierdzenia w słuchawkach , ale do nagryfki- wstyd ....
  20. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools

Share This Page