1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Kolejna darmowa symulacja...LE456

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Hollowman, 20 Październik 2009.

1. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    http://lepouplugins.blogspot.com/

Tym razem tworca symulacji Peaveya (7170, 8505), Soldano (SoloC) podarowal nam symulacje Engla Powerballa. Uwazam ze nie jest taka zla - zamieszczam mala probke mozliwosci. Mix byl robiony na szybko.

W chwili obecnej Lepou pracuje nad symulacja Mesy Recto

Pozdrawiator

Załączone Pliki:

2. jaca Stały Użytkownik

3. deffi Początkujący

no to ja czekam na mese :D

Dzięki za info.
  4. kluczewp Użytkownik

5. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Hollowman możesz opisać tor sygnałowy gitary i potem obróbkę ? Brzmi to całkiem sensownie, ostatnio próbowałem z symulacjami i mi tak dobrze nie brzmi, a nagrywam na gitarach za około 3tys zł
  6. jaca Stały Użytkownik

Hollowmana niestety już tu nie ma, a Ty kup lampę ;) i nie nagrywaj na tanich-zabawkowych gitarach ;)
  7. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    jaką lampę, masz na mysli wzmaka lampowego ? mam konkret, peavey xxx, bardzo dobrze sie spisuje. a o jakich gitarach mowisz, 3tys to tania gitara wg ciebie ?:)
  8. jaca Stały Użytkownik

Eh ;)
    Jak pośmigasz po forach gitarowych to okazuje się że to jedyna słuszna odpowiedz-rada na każdy problem gitarzystów : "kup lampę" Zart taki ;)
    Kreć aż coś wyjdzie, tak tu sie bawiliśmy swego czasu z Hollowmanem i Sinquestem i obecnymi forumowiczami ;)
    Peawey XXX jak to Peawey XXX ;)
    Swoją kupiłem za 2 tysie to mnie Lestek wyśmiał że zabawki kupuje a soundu jak z gitary oczekuje ;)
  9. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Kasa nie zawsze idzie w parze z brzmieniem. Miałem w rękach gitarę za 600zł i brzmiała lepiej niż nie jedna za 2tys, wiec to wszystko jest względne :), ale są też i w takich cenach cienkie wiosła. Akurat Ibanez S7320 na którym to nagrywałem nie jest jakimś tam wypasem wiosłem, to fakt.
    Ale rozumiem już ad lampy itd :))
    Maciej Buzun lubi to.
  10. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zdanko do tematu dorzucę, że mam też SG Standard i nie ma opcji aby rozkręcił jakąś symulację, więc chyba nie na tym rzecz się opiera. Szkoda że Hollowman nie udzieli się, ale może ktoś inny wrzuci ślady z wykorzystaniem symulacji tego typu i opisze jak i na czym nagrał ?
    Zapraszam!
  11. jaca Stały Użytkownik

Nie szukaj czego nie znajdziesz tylko daj te gołe ślady tych gitek i pokręcimy ;)
  12. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Załączam :).Pokaż co potrafisz ;)
    Jeśli chcesz wrzucić to pod metronom lub jakąś drum machine to jest 95

Wrzucam moje po ampach wew.symulacjach itp :)

Załączone Pliki:

13. jaca Stały Użytkownik

a gdzie bas?
  14. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    mówiłeś o gitarach, obrobisz je same, bo bas to nie problem, ale z drugiej strony mnie interesują same gitary :)
  15. jaca Stały Użytkownik

sorry za ten basik ale musiałem ;)
    tylko wrzucone wzmaki i impulsy, nic nie kręcone, podcięcie na gitach 80-12k standart.
    bez garów nie wiem w którą stronę idziemy ;)
    Pasi?

Załączone Pliki:

16. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Brzmi całkiem fajnie, ale widzisz, tam u Holloman jest super "żelazo" i przez to ciężar. jak to uchwycić ?
    Moje od twoich różnią się chyba jedynie podcięciem i twoje fajniej środkiem dają, moje zamulają.
    Twoje i właściwie moje brzmią jakby z POD`a, a tego nie chcemy :)
    A może trochę kontekst garów oszukuje i tam gitary brzmią atrakcyjniej (?)
  17. jaca Stały Użytkownik

a bo ja inne symulacje zapinałem ;)
    pogrzebię póżniej z 456, przy czym Hollow miał/ma bardzo porządną gitę i trochę inny strój chyba ;)
  18. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    dokładnie tak ;)
    Soloc 8505 + impulsy, ślady DI są takie se dużo clipów.

Załączone Pliki:

19. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    cóz to za gitara ciekaw jestem :)?
  20. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    tak, sorki za clipy, ale tak na szybko to poleciało. wrzucę ten sam amp u siebie i pokręcę :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. darmowa symulacja