1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

końcówka mocy Soundman FIFTY-FIFTY

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Hardi, 3 Maj 2007.

1. Hardi Aktywny Użytkownik

Zna ktoś Soundman FIFTY-FIFTY? Chcę kupić dobrą końcówkę mocy i pomyślałem sobie, aby może wspomóc polskich producentów, jeśli oczywiście sprzęt jest na poziomie ;)

2. Hardi Aktywny Użytkownik

No i w końcu zdecydowałem się kupić końcówkę Randall RT2/50. Ciekawym rozwiązaniem jest to, że na jednym kanale są lampy EL34 a na drugim 6L6, no i będzie mi pasować do preampu Randall RM4 ;)

3. fusionx Początkujący

Odp: końcówka mocy Soundman FIFTY-FIFTY

Randall jest o tyle praktyczniejszy, ze caly bajer do ustawiania biasu ma na wierzchu, wiec nie trzeba koncowki z racka wyciagac, do tego kanaly moga chulac na roznych lampach. Osobiscie srednio polecam Mese 2:fifty. Od niedawna dziala pod preampem VHT GP3 i jest to pod wzgledem soundu dobre polaczenie. Niemniej jednak srednie w niej jest to, ze ma staly bias pod lampy mesy. Z jednej strony jest to ulatwienie dla tych, ktorzy nie chca sie babrac, ale z drugiej strony ceny takich lamp odstraszaja. VHT 2/50/2 jest dosyc ciekawa, dzieki mozliwosci pracy w 2 trybach: klasie A i AB. Ograniczeniem jest to, ze najnowsza jej wersja dziala tylko na EL 34.
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

kupuję VHT 2x50 ;D
  5. fusionx Początkujący

Jakis czas temu pojawialo sie takie VHT na Allegro. Pluje sobie w brode, bo rownoczesnie jak kupowalem za oceanem Mese bylo tez do kupienia wlasnie VHT 2/50/2 i niestety postawilem na to pierwsze. Teraz fabryka VHT przeorientowala sie na produkcje najnowszych glow Sig:X i pewnych rzeczy juz nie skladaja. Na pewno zakonczyli sprzedaz preampa GP-3. Swojego kupilem uzywanego na ebay. Gdzies przeczytalem, ze planuja nowa wersje. Ostatnio szukam tez 2/50/2 ale ciezko to kupic. Czasem 1 moze 2 oferty na rynku amerykanskim. A w sklepach nowek nie ma. Moze VHT ma zamiar jakas nowa wersje zrobic?
    Rzuc okiem na to forum, bo tam jest kupa maniakalnych swirow - pasjonatow VHT i wiadomosci z pierwszej reki mozna znalezc.

http://www.vhtusers.com
  6. Hardi Aktywny Użytkownik

Kolega niedawno kupił w jakimś angielskim sklepie internetowym, z kosztami wysyłki wyszło 3500 zł. Też mam zamiar tam kupić. Jak tylko poda mi adres www to zaraz go tu umieszczę :)
    Końcówki Mesa 2x50 czy 2x90 są dość mocno przereklamowane, z resztą jak większość sprzętu tej firmy ;)
  7. Hardi Aktywny Użytkownik

8. fusionx Początkujący

To nie do konca jest tak, ze koncowki Mesy sa przereklamowane. Mysle, ze to dosyc wysoka polka. Sound jest zawodowy w polaczeniu z glosnikiem Vintage 30. Podlaczalem do niej rozne preampy - tranzystorowe, hybrydy i lampowe i nie bylo zastrzezen. Tylko kwestia wymiany lamp jest dyskusyjna. Natomiast VHT robiac 2/50/2 zdeklasowalo konkurencje, bo malo ktora koncowka dawala takie mozliwosci. W pierwszej edycji mogla dzialac na 2 typach lamp (6L6 / EL34). Teraz juz tylko robi na EL 34. Niemniej jednak pozostala mozliwosc zmiany klasy pracy A/AB. Przy okazji z 50 W na strone robi sie cos kolo 20 W, wiec nie trzeba rozkrecac tego kurestwa, zeby uzyskac lampowa kompresje, celem nagrania czy nawet pocwiczenia w chacie. Co do ceny 3500 za nowe VHT 2/50/2 to nienajgorzej. Ja na razie zostaj przy tym co mam. Zmiana na 2/50/2 to bedzie kiedys fanaberia :) Poza tym mam juz sporo zabawy z nauczeniem sie VHT GP3. Bardzo duze mozliwosci kreowania soundu a co zatem idzie wymaga czasu zeby sie lepiej poznac.
  9. Hardi Aktywny Użytkownik

hmm źle się wyraziłem, mają zły stosunek cena/jakość/możliwości
  10. fusionx Początkujący

Pod tym podpisuje sie obiema rekami i nogami :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. soundman fifty fifty cena

,
  2. soundman lampowa końcówka mocy opinie