1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

KNOBZ.PL - Efekty dźwiękowe. Sound Design. Syntezatory.

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez KNOBZ.PL, 19 Marzec 2011.

1. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
    Witajcie

Chcieliśmy Was poinformować, że ruszyła strona KNOBZ.PL.
    Zajmujemy się taką tematyką jak efekty dźwiękowe, sound design, eksperymentalna muzyka do obrazu, synteza modularna, field recording.

Na stronie znajdzecie tutoriale sfx i z zakresu syntezy analogowej, a także nasze prace.

Zapraszamy

Adam Pietruszko i nijanulu
    KNOBZ.PL
  2. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
  3. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
    Nowe zdjecia z opuszczonych na stronie, tym razem z opuszczonej przędzalni Grohmana w Łodzi.

Ścieżka dźwiękowa złożona tylko z przetworzonych nagrań, bez użycia instrumentów czy syntezy. Pomyślałem, że to będzie interesujący sposób na zilustrowanie dźwiękowe tego miejsca. Drone w tle to przetworzony dzwiek maszyny do szycia (skoro przędzalnia ;-) przetworzony w stereo przez dwa filtry Moog MF-101 Lowpass filter.

Niedlugo kolejne miesca i nowy tutorial sytezatorowy.

Zapraszam

www.knobz.pl/abandoned5.html
  4. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
    Nowy tutorial syntezatorowy na KNOBZ.PL!

Tym razem, jak dodać modulację pierścieniową do wybrzmienia dźwięku,
    opisana technika ma zastosowanie do każdego efektu, który ma kontrolowany napięciowo parametr MIX (dry/wet ratio).

http://knobz.pl/synth5.html

Dodałem takżę galerię prac mojej żony, z rysunkami na zdjęciach z opuszczonych miejsc.
    http://knobz.pl/gallery1.html
  5. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
  6. KNOBZ.PL Początkujący

Zawód:
    Realizator dźwięku
  7. Artur(m) Aktywny Użytkownik

Zarąbiste. Przypomniały mi się czasy młode, gdy robiłem modulator kołowy na dobieranym kwartecie. "Rozstrajające się burdony i filtrowanie stereo", jako żywo przypominają mi jakiś kawałek Tangerine Dream. Niewątpliwą wadą, dla mnie, jest mała czytelność schematów blokowych. Wygląda to "atmosferycznie" ale zaciera przekaz. Na razie przeglądnąłem stronę pobieżnie, ale na pewno wrócę dokładniej. Dla mnie zapowiada się niezwykle ciekawie. Kocham takie klimaty.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. efekety dzwiekowe do syntezatorów