1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Klawiatura sterująca AKAI MPK 88

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez marcelgustaw, 26 Lipiec 2011.

1. marcelgustaw Początkujący

Zastanawiam się nad zakupieniem Klawiatury sterującej AKAI MPK 88
    Bardzo przypdadła mi do gustu ze względu na to iż posiada rozwiązania
    zapożyczone czy też zaadaptowane z MPC. Klawiatura będzie używana
    wyłącznie w studio. Jeśli ktoś ten sprzęt zna i nie za bardzo przypadł mu do gustu
    niech mi poleci może według niego lepszą klawiaturę sterującą do około 4000zł
    ale wolał bym by była poniżej 4tyś. Zastanawiam się jeszcze czy ma sens kupno pięciu oktaw
    88 klawiszy i może lepszym rozwiązaniem było by kupno czterech albo trzech czyli Akai MPK 61 & MPK 45
    http://www.akaipro.com/mpk88
    Czy opłaca się czekać na premierę interfejsu akai EIE >? link poniżej
    http://www.akaipro.com/eiepro
  2. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    za 4 tysiące polecił bym ci
    Roland Juno Gi lub Korg M50 51
    a nie bawienie sie samym midi, duzo lepsze rozwiązanie ze strony syntezatorów lub stacji roboczych.
  3. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    co do samych padów to nie sa one takie same jak w mpc a "podobne". Czyli twarde i mniejsze a nie miekkie i odpowiednio grube jak w MPC. Czy musi to byc urzadzenie all in one?

Jesli juz musi byc to all in one to polecam ci Novation Remote 61 SL mk2. A za reszte mozesz kupić dużo rzeczy :)
  4. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
    Nocation ma pady jakby z kamienia zrobione - twarde jak diabli i moim zdaniem enkodery są za blisko siebie :) i klawiatura jakaś miękka dziwnie.

Myślałeś o m-audio axiom?
  5. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    ja posiadam m audio axiom 61 i za taka kase ogolnie nie polecam, jest git ale mozna cos lepszego wyłapać za tyle
  6. marcelgustaw Początkujący

Hmm zastanawiałem się nad kontrolerem midi myślałem o czymś co by miało pady i oprogramowanie w zestawie oczywiście z klawiaturą dynamiczną. Właśnie miałem wątpliwości co do MPK 88 dlatego tu napisałem. A może syntezator i jakieś oddzielne pady? Chce oprzeć swój wybór na waszych opiniach ponieważ jestem trębaczem i gitarzystą a z klawiszami nie miałem większej styczności a mam zamiar zainwestować w coś co da mi duże możliwości tworzenia muzyki Blues Jazz i ewentualnie podkładów Hip-Hop.
  7. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    hmmm to moze:
    -zwykla klawa midi
    -clavia nord electro rack
    -pady?

Do tych typow muzyki ktore wymieniles posowaloby idealnie wedlug mnie.
  8. marcelgustaw Początkujący

Podoba mi się Roland Juno Gi jest w nim wbudowany rejestrator 8 śladowy, czy mógł bym i czy jest sens rejestrowania wokalu mikrofonem studyjnym w ten sposób czy mógł bym potem to zrzucić na komputer ?
  9. pablogns Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Reaper
    wydaje mi sie ze tak bez sensowne by bylo nagrywanie tylko na rolanda.
  10. JamieR Początkujący

Ja używam tej klawiaturki i mogę szczerze polecić. Super sprawdza się w studiu i na żywo (tylko najpierw trzeba ją przetransportować a klocek trochę z tego jest ;)) Jakbyś miał jakieś pytania to pisz śmiało :)
  11. abdul Użytkownik

DAW:
    Ableton Live, Logic
    Ja posiadam i nie polecam. Niby fortepianowa, mloteczkowa, ale kiepska. Zaluje kupna, bo teraz wybralbym studiologic. Z klawiatur Akai fajna jest tylko mpk mini - dobrze sprawdza sie w ogrodku, z komputerem na stoliku i sluchawkami na uszach ;)

Ale w sumie to chyba zalezy kto bedzie na niej gral, bo dla mnie jest kiepska przez to, ze obok stoi pianino, na ktorym x lat gram.
  12. piccolo Początkujący

Zawód:
    inżynier (niestety nie dźwięku)
    Nie jestem klawiszowcem i nie mam wielkiego doświadczenia w użytkowaniu. Ale ze względu na rozliczne zakupy też dla zespołu, może bym zasugerował Novation nocturn ? Dobry soft do niego dają.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. akai mpk 88

,
  2. akai mpk 88 opinie

,
  3. AKAI MPK88

,
  4. akai mpk61,
  5. AKAI MPK61 opinie,
  6. Akai MPK-88,
  7. mpc klawiatura,