1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

klawiatura midi

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Hubert Kot, 17 Styczeń 2011.

1. Hubert Kot Użytkownik

czesc, pracuje na reason 4 i chce kupic sobie jakas klawiature midi, mozecie cos podpowiedziec, gatunek to rap, pop. Mam laptopa i karte emu tracker pre usb.
    jestem amatorem ;-) i mam okolo 500 pln na to przeznaczone,
    z gory dzieki
  2. Matey Użytkownik

Zawód:
    Wieczny Student
    DAW:
    Reaper
    Ciężko pracuje się w Reason bez klawiatury ;) Najlepsza motywacja do zakupu.
    Pewny znajomy poprosił mnie o doradzenie klawiatury. Oczywiście nie uważam siebie za smakosza i znawcę klawiatur. W zamian nauczył mnie łączenia Reasona z innymi DAW przez protokół ReWire. Poleciłem mu M-Audio KeyRig 49 i póki co chwali.

4 oktawy...może potrzebujesz mniej? lub więcej knobów kosztem klawiszy jak w M-Audio Oxygen 25?
    http://www.m-audio.com/products/en_us/KeyRig49.html
    http://www.m-audio.com/products/en_us/Oxygen25.html
  3. Hubert Kot Użytkownik

dzieki, a niewiesz jak np m audi keyrig bedzie pracowac z emu pre ktore tez jest pod usb, moga byc opoznienia?, bo jak sadze midi łącze z emu tak?;-)
  4. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    chce cos slodkiego, mam 5 zlotych - co mi polecicie?

bez jaj z takimi pytaniami..
    Hubert Kot - wez se kup jakies ksiazki "podstawy pracy z dzwiekiem", do tego przeczytaj mase artykulow w necie, bo jest tego pelno; ogolnie wez sie ogranij, bo nikt nie ma ochoty odpowiadac na takie bzdurne pytania..
  5. Hubert Kot Użytkownik

Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że moje pytania są laickie, ale wydaje mi się, że dla kogoś kto się na tym zna wystukanie kilku zdań na klawiaturze zajmie 5 minut a mi to dużo da.
  6. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Umiesz grać na klawiszach? Masz jakąs wiedze mnejsza lub wieksza o tym? Nie lepiej kupic pady do reasona jesli gatunkiem ktory robisz jest rap, pop?
  7. Hubert Kot Użytkownik

nie, nie chcę robić typowych podkładów hip hopowych a zresztą klawiaturę midi też można wykorzystać jako pady, dużo osób tak robi, a odnośniej mojej wiedzy i umiejętności grania na klawiszach to uczę się ;-)
  8. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    za 500PLN ja bym szukal z second handu.. czasem mozna nawet jakis starszy syntezator ustrzelic, ktory rowniez bedzie masterkeyboardem.. oczywiscie w akceptowalnym stanie..
  9. Hubert Kot Użytkownik

dzięki jestem już posiadaczem klawiatury cme, myslę, że do nauki na początek spokojnie wystarczy
  10. DawidZ Użytkownik

Chyba troche sie spoznilem ze swoim postem ale do rap pop do 500pln wybralbym raczej (np) akai mpd18... na klawiszach niby tez mozna stukac bebny ale troche to niewygodne - przynajmniej dla mnie.
    Pozdr.
  11. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Racja racja. Sam mam sampler zintegrowany z klawiatura i zbieram juz pieniadze na pady bo jest naprawde nie wygodnie.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. klawiatura midi

,
  2. klawiatura midi czy syntezator