1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Jakie urządzenie/mikrofony do nagrania dźwięku bezprzewodowo

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez bukichektor, 19 Styczeń 2010.

1. bukichektor Początkujący

Witam

Kamera ma wyjście minijack na mikrofon. Zamiast zwykłego z kablem potrzebuje podłączyć 2 mikrofony bezprzewodowe takie przypięte do klipsa. Jakie urządzenie powinnienem kupić?

http://www.allegro.pl/item881173217_mikrofon_bezprzewodowy_naglowny_klips_fvat_gwar.html

Coś takiego? Ten odbiornik można podpiąć bezpośrednio pod kamerę?

Będe dozgonnie wdzięczny za pomoc bo nie wiem co mam kupic... a film potrzebuje nakręcić jak najszybciej

Z góry dziękuje za pomoc
  2. BurczybasS Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator wdzięku ;)
    DAW:
    Pro Tools
    Witam.
    kamera ma wejście na mikrofon, nie wyjście.
    Nie wiem jakim dysponujesz budżetem, ale na niezły zestaw typu lavalier trzeba liczyć między 2 a 5 tys zł.
    Na temat takiego zestawu jak w linku ciężko cokolwiek powiedzieć, ale napewno nie jest do zastosowań pro...
    Może bardziej opłacalne dla sprawy za tą kase będzie wypożyczenie lepszego sprzętu ?

Pozdrawiam.
  3. szum Początkujący

Witam,
    to nie jest odbiornik- tylko nadajnik, odbiornika nie ma na tej aukcji.
    Burczybas ma rację, pomyśl o wynajęciu sprzętu jeśli nie masz kilku tysięcy na takie zabawki. Przydałby się przenośny mikserek na baterie. Polecam nadajnik sennheisera g2 lub g3 z odbiornikiem bezp. EW 100.
    Możesz też pomyslec o jakims kierunkowym mikrofonie zasilanym baterią.

Pozdrawiam
  4. adamx Początkujący

Hello,

Nagrywałem dialogi ze szkolenia na bezprzewodowym AKG WSM40 - dwukanałowym .
    Muszę z przykrością powiedzieć , że z bezprzewodami średiej klasy zawsze jest jakiś kłopot - zawsze coś zakłóca, czy to komóra mówiącego czy to sąsiada za ścianą :<.
    Najlepiej jest mieć zestaw z możliwością przestrojenia kanału i wersję true diversity.

POZD
    A

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. nagrywanie dźwięku urządzenia

,
  2. nagrywanie mikrofonem bezprzewodowym

,
  3. nagrywanie. bezprzewodowe

,
  4. jak dzwięk nagrywa się na mikrofonie bezprzewodowym,
  5. jak nagrać na komputer dźwięk z mikrofonów bezprzewodowych