1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

jakie głośniki? V30, G12H30, Greenback czy Electro-Voice EVM-12L?

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Aero, 19 Maj 2009.

1. Aero Początkujący

Czołgiem.
    Jakie głośniki polecacie to brzmieć typu SRV i Whitesnake oraz do szklaneczkowatego cleanu? Obecnie mam Celestion G12T-75, ale myślę nad zmianę, pod uwagę biorę Celestion Vintage30, G12H30, Greenback i Electro-Voice EVM-12L Black Label.
    Pozdro.
  2. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    Plugiem.
    A jaki masz pozostaly sprzet? Kolumna Marshalla domniemam?
  3. Aero Początkujący

Wiosła to głównie Straty z układem HSS, head Custom Audio Electronics OD-100, a paka Bogner 4x12", poprzedni właściciel zmienił w niej głośniki z Greenback na G12T-75. Jeszcze kilka kostek w pedalboardzie itd.
  4. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    chyba wiem o ktora pake chodzi, mial ja tu kiedys koles w poznaniu i sie mielismy spiknac i porownac ja z moja mesa 2x12 ale mniejsza o to.
    EVM nie znam, greenbacki wydaja sie spoko ale chyba najczystrzego brzmienia nie maja (jesli mowimy o szklaneczkach),sam nie ogrywalem ale slyszalem jak chodza
    wydaje mi sie ze stare V30 powinno sie sprawdzic, przy konstrukcji bognera nie powinno mulic ani siarzyc.
    Polecilbym jeszcze Emincnce legend ale one raczej pieknie czyste tez nie sa.
    Mozna tez pomyslec o wsadzeniu pod gryf typowego singla, cos fendera, lace'a. niektore nie wydaja sie byc drogie, lecz musialbys poszukac, ktory z nich ''warto''.
  5. kajtek Użytkownik

Zawód:
    Gitara, wzmacniacz, kabel...
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Hejka!

Z ciekawosci jaka wersje OD100 masz ? Bardzo fajny wzmacniacz, sam bym sobie kupil PT100...ale to inny temat.

Ja z czystym sumieniem polece greenbacki - ja wiem ze w PL malo kto zna,lubi, uznaje za dobre itp, ale sa o wiele ciekawsze i "ladniejsze" do cleanow/crunchy wlasnie w stylu o jakim piszesz - vide Micheal Landau, ktory notabene gra na stratach z HB na OD100 plus paczki marshalla, najczesciej vintage.Polece, tylko z jednym ALE - 4x GBack = 100Watt, glowa ma 100W, ale jak wiadomo jak rozkrecisz mocniej moze byc problem z moca - wzmak/paka, uwazalbym zeby nie przedmuchac glosnikow od razu. Chyba ze kupisz mocniejsze - wersje heritage one maja chyba po 30w...
    Sam mialem paczke bognera 4x12 na GB, cudo!
    Pozdrowki.
    Kajtek
  6. Aero Początkujący

Hollowman ale ja mam typowego singla pod gryfem :)

kajtek, to jest wersja SE+

Pogrzebałem trochę w necie i chyba pójdę w stronę Electro-Voice, teraz tylko pytanie czy brać EVM-12L Black Label czy EVM-12L Classic. Wie ktoś może jakie są miedzy nimi różnice? Z wyjątkiem mocy i sygnatury.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. głośnik greenback

,
  2. greenback głośnik

,
  3. GDZIE KUPIĆ GŁOŚNIKI ELECTRO VOICE

,
  4. celestion v30 greenback forum,
  5. celestion v30 czy ev,
  6. marshall greenback głosnik,
  7. głośnik ev 12 l cena,