1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

jak zastosować odpowiedź impulsową?

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Deny, 12 Wrzesień 2011.

1. Deny Początkujący

Witam. Jestem nowy i jest to mój pierwszy post na forum. Mam pytanie odnośnie tego, czy mikrofonem mam zebrać z paczki przesterowany kanał i na niego nałożyć tylko impuls KEFIR'em czy może są jakieś inne kombinacje? Jeśli ktoś z ludzi, którzy się w tym temacie orientują byłby tak miły, to bardzo bym prosił o podanie różnych kombinacji ;)

Pozdrawiam
    Braindead lubi to.
  2. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    nie !!!

1. Full opcja (jak dla mnie)

1 - Sygnał z preampu (z tylu pieca powinieneś mieć wyjście jack - nie wszystkie głowy to mają) - i na to nakładasz Kefirem impuls paczki
    2 - Sygnał DI (np wykorzystując Spliter Radial ABY) - na sygnał DI zapinasz symulacje pieca a potem kolumny (impuls w Kefira),
    3,4,5 - Sygnał z pieca podpiętego do paczki zbierany mikrofonami (sm57,AT 2035,AT 3035),

W tym wypadku za jednym wciśnięciem "REC" rejestruje 5 śladów dla 1 gitary, oczywiście nie zawsze, najcześciej zbieram DI, oraz 2 z mikrofonów sm57, i któryś AT.

Zamieszczałem już to video - na nim dokładnie widać co wykorzystałem i jak jest omikrofonowana paczka.

Pozdrawiam,
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    bycie nowym nie usprawiedliwia porwania wątku - jeśli masz jakieś pytanie, to MUSI być ściśle związane z tematem wątku
  4. Deny Początkujący

Po pierwsze przepraszam za off-top w tamtym temacie, nie zauważyłem, że dodaje go w testach symulacji ;) Po drugie dzięki za przerzucenie do nowego tematu. Właśnie o takie wyjaśnienie mi chodziło. Grzebałem po forum i tak jasno napisanego tego nie mogłem znaleźć, a ta sprawa gryzie mnie już od dłuższego czasu.
    jacek.mixer lubi to.

Share This Page