1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Jak zapisać ustawienia matching, w izotope ozone (cool edit)

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez adamar, 11 Marzec 2011.

1. adamar Początkujący

Jeśli ktoś już pytał a ja przegapiłem temat, to przepraszam. Mój problem polega na tym, że korzystając z funkcji matching i po wykonaniu wszystkich kroków, klikam OK, a ślad w Cool Edit pozostaje niezmieniony. Tzn. po dokonaniu zapisu widać minimalne zmiany w widmie, ale kudy im tam do ustawień jakie wybrałem podczas pracy. Radzę sobie tak, że klika m"Previev" i nagrywam (jak na magnetofon) cały ślad w drugim nowo otwartym oknie Cool Edit. Ale to przecież nie tędy droga... Może ktoś pomoże?
    Będę wdzięczny bo już od tygodnia nad tym siedzę...
    Pozdrawiam! Adam.
  2. aldi Guest

Wiesz już chyba mało kto siedzi w Cool Edit i to jest bardzo stary program i może "nie łapać" nowych wtyczek.
    Przesiądź się na Sonar albo Cubase ;)
  3. adamar Początkujący

Mimo wszystko poczekam na konstruktywną odpowiedź. Z tego co znalazłem w necie wtyka działa bezproblemowo, tylko prawdopodobnie ja popełniam jakiś błąd.
  4. hammett79 Początkujący

Powiem Ci szczerze kolego, że także zaczynałem na cool edit a potem na starszym bracie adobe audition i po zapoznaniu się z podstawowymi opcjami w tych programach nie miałem najmniejszego problemu z przesiadką na cubase'a i robienia tych samych podstawowych rzeczy w nim. A możliwości rozwoju po tej przesiadce są naprawdę duże i owocują teraz coraz lepszymi efektami pracy. Jeśli poruszasz się w miarę pewnie w C.E.Pro to nie będziesz miał kłopotu z DAW typu Cubase a dla dalszego rozwoju i możliwości naprawdę warto. Sam teraz poważnie zastanawiam się nad kolejną zmianą i mam zamiar z wersji LE przerzucić się na pełną i to nie Cubase tylko ProTools cena jest podobna ale moim zdaniem PT jest bardziej "przyszłościowy" i z momentem wyjścia wersji 9 coraz bardziej mnie to kusi w szczególności, że posiadam przyzwoity interface jak na domowe "zabawy. Teraz gdy wiem, że będzie on współpracował z moim Tascamem nie mam wątpliwości co do wyboru. Więc życzę więcej odwagi i zrobienie tego kroku do przodu jakim będzie przerzucenie się na inny DAW a nie pożałujesz. Pozdrawiam.
  5. adamar Początkujący

Dzięki za odpowiedź. Ale jeśli można to proszę o MERYTORYCZNĄ odpowiedź, zgodną z treścią zadanego pytania. Doceniam wszystkich pracujących na innych aplikacjach i chęć podzielenia się ze mną "wrażeniami", ale ja naprawdę chcę tylko rozwiązania mojego problemu :) Pozdrawiam! Adam
  6. nosilence Początkujący

7. adamar Początkujący

Dzięki kolego. Znam ten tutorial i na ile pozwala mi mój angielski to stwierdzić, to nie ma tam żadnego wyjaśnienia mojego problemu.
    Pozdrawiam! Adam..
  8. Darekk Użytkownik

reinstalacja cool edita , albo masz tylko demo wtyczki lub zły crak , pomyśl o oryginale...
  9. adamar Początkujący

Dzięki. Reinstalacja nie pomogła. Co do oryginału to myślę intensywnie ;))) Ciekawe, że w całej tej zabawie nie można zapisać tylko tej JEDNEJ JEDYNEJ funkcji. Cała reszta chodzi OK...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. izotop instalacja wtyczki do cool pro

,
  2. izotope ozone 4 pro edit cool

,
  3. izotope ozone 4 coll edit pro

,
  4. jak zainstalować izotope ,
  5. cool edit pro jak wgrać izotope 4,
  6. izotope jak zainstalowac w cool edit,
  7. izotope 4 cool edit,