1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

instrukcja obsługi do NI Kontakt4 po polsku szukam

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez janmazur27, 22 Luty 2011.

1. janmazur27 Początkujący

Zawód:
    Muzyk
    Poszukuję polskiej instrukcji do kontakt4
  2. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Oj chyba ni ma takowej. A o co chodzi konkretniej jak moge to pomoge ;) Posiadam Kontakta 4 od ponad roku, więc skumałem go na tyle by już nie fikał. BTW jest już upgrade do versji 4.2
  3. janmazur27 Początkujący

Zawód:
    Muzyk
    Pierwsza sprawa! Czy można samemu spreparować script editora? jeśli tak to wj aki sposób?
    Mam konkretny problem! Jestem w trakcie tworzenia gitary elektrycznej
    Od D4 do C5 rozmieszczam akordy Po naciśnięciu D4 odzywa się D-dur ,E4 - E-dur i tak dalej.
    Jak zrobić, żeby po naciśnięciu D4 i jednocześnie np E4 odezwał się e-moll, ale przy samym E4 odzywał się E-dur.
    Myślę, że jest to możliwe nie wiem tylko jak to ugryźć. Na przykład w real guitar i w akord guitar na kontakta tak jest.
    W załączeniu wysyłam próbkę mojej gitary na kontakta[ zamplitube2]
    Jeśli coś poradzisz, będę wdzięczny.
    Jan

Załączone Pliki:

4. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
    no to mnie zagiąleś, [IMG]bo na chwile obecną nie wiem jak to ugryść. Jedno wiem na pewno w instrukcji nawet po przetłumaczeniu nie ma na Twoje pytanie odpowiedzi. Poeksperymentowałbym z jakimiś ustawieniami w daw-ie coby przypisać pod klawisz odpowiednie układy trójdzwięków. używasz Kontakta w jakimś hoscie czy standalone?
  5. janmazur27 Początkujący

Zawód:
    Muzyk
    Używam go w cubase5. Nie wiem jak się w tym daw-ie poruszać. Jeśli chodzi o przypisywanie układów akordów pod klawisz to chy7ba o to chodzi tylko jak to zrobić?
    A co w temacie script editor, bo chyba właśnie tam się to wszystko dzieje?
  6. freemind Użytkownik

Zawód:
    Realizator dźwięku w Toya Studios
    Na pewno da się edytować skrypty Kontakta ręcznie. Pomocny może być edytor z poniższego linku:
    http://nilsliberg.se/ksp/
    Oczywiście potrzeba trochę czasu, żeby dowiedzieć się za co odpowiadają poszczególe linie kodu ;)
    Przydałoby się jakieś narzędzie graficzne, ale być może ten półśrodek komuś się przyda.
  7. janmazur27 Początkujący

Zawód:
    Muzyk
    Nie bardzo wiem jak ten edytor ściągnąć. Próbowałem wchodzić w skrypty różnych instrumentów i nie mogę skumać tego języka.
    Gdyby ktoś wymodził skrypta: Klawisz D_5 włącza grupę 3{Chords major} a jednocześnie wciśnięte klawisze D-5 i E-5 włączają grupę 5{chords minor
    Miałbym wtedy jakiś obraz i może udałoby się mi coś skumać

Załączone Pliki:

8. janmazur27 Początkujący

Zawód:
    Muzyk
    gdzie znałeżć przystępne mateiały {po polsku} do nauki pisania skryptów. czy bez zaawansowanej wiedzy informatycznej można to załapać?
    Sciągnąlem tego edytora z podanego linku, tyklko i tak nie wiem jak go używać

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. kontakt 4 instrukcjal pl

,
  2. ni kontakt insrukcja

,
  3. ni kontakt 5 forum polska instrukcja