1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

IK Multimedia Amplitube 3

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez JoachimK, 25 Luty 2010.

1. Gitarniak Użytkownik

Ja patrzę z punktu widzenia gitarzysty...i uważam, że jest ostatnia rzecz do której trzeba sięgać..ewentualnie jakiś reamping....ale to są moje doświadczenia...

Pozdrawiam
  2. jaca Stały Użytkownik

Błyśnij co nagrałeś z pieca a ja błysnę co nagrałem na symulacjiach ;) ...zresztą wisi troche na forum :)

Ps. Po co w ogóle ta głupia gadka ?
  3. Gitarniak Użytkownik

Czy zawsze łatwość, ekonomiczność uzyskania zadowlajacych efektów jest wyznacznikiem dobrego produktu ...dla mnie na pewno nie....

Pozdrawiam
  4. Gitarniak Użytkownik

...odbywa się to kosztem czegoś...po prostu nie każdy ten temat zauważa albo najzwyczajniej ma to w #$%&*
  5. jaca Stały Użytkownik

W czym ? Bo nie zrozumiałem ;)
  6. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Ja podzielam zdanie jacy w 100%... a obecnie większość moich produkcji nagrywam na innej zasadzie... tzn rozdzielam sygnał z gitary na d.i. boxie i w mixie wykorzystuje sygnał z pieca oraz symulacje... najważniejsze przy tej operacji jest dokładne dopasowanie fazowe obu ścieżek...

Inna sprawa że 95% osób traktuje symulacje tak jakby to był "piec stojący obok" a symulacja to jest odtworzenie pełnego toru... czyli prócz pieca jeszcze paka pomieszczenie i mikrofony... miałem okazje porównywać pare razy oryginały z symulacjami i szczerze powiedziawszy... w ślepym teście nie stwierdziłbym które to symulacja... bo i oryginał i symulacja miały bardzo podobny charakter a różnice nie przemawiały na korzyść ani jednego ani drugiego...
  7. Gitarniak Użytkownik

w poważaniu:)

pozdrawiam
  8. Gitarniak Użytkownik

...testowałem dzisiaj fractal axe-fx ultra... i odzyskałem wiarę w cyfrowe modelowanie...brzmienie, reakcja na artykulacje rewelacja....bez porównania lepiej niż flagowe produkty Line 6...no ale cena tez troszeczkę inna
    Lex lubi to.
  9. jaca Stały Użytkownik

:)... i plus za szczerość ;)
  10. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Ciekawa rzecz. Pierwsze wrażenie po przesłuchaniu próbek bardzo pozytywne. Że lepsze od Line 6 to wierzę od razu. Czuję że może być też lepsze od Amplitube 3 o którym tu piszemy. Może założysz nowy wątek na ten temat i napiszesz coś więcej o swoich wrażeniach no i może jakieś próbki.
  11. jaca Stały Użytkownik

o tu próbka ;)

.
  12. Gitarniak Użytkownik

Chętnie coś bym nagrał i porobił zdjęcia ale na tą chwilę szykuje mi się wyjazd pt" w pogoni za niedźwiedziem w Bieszczadach"....jak przyjadę to coś ponagrywam.

Naprawdę fajny gracik nie tylko do nagrywania...podejrzewam, że w temacie live też by się sprawdził.

Pozdrawiam
  13. kluczewp Użytkownik

Można zassać demo? Czy to jest hardware...?
  14. niebieskiszymon Początkujący

Zawód:
    Uczeń
  15. Gitarniak Użytkownik

....ja grałem na wersji ultra 2x mocniejszy procek......
  16. MrRammFire Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Witam.Gdzie to można kupić?ktoś się orientuje?
  17. Heinrich Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    W USA ;-) a cena to około 8000 pln i jest to Hardware.
    W tym momencie na to cudo panuje moda w stanach wśród młodych death metalowo technicznych bandów.
    Gitarzyści grając live często podpinają Fractal'a do zwykłej końcówki mocy i zwykłej szerokopasmowej paczki.
    Gra tak np Tosin z Animals as Leaders.
    http://www.myspace.com/animalsasleaders
    Chyba pierwszym który jakoś szerzej to rozpropagował był niejaki Bulb http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=147108
    który aktualnie tworzy zespól Pheriphery http://www.myspace.com/periphery.
    Co ciekawe Bulb sam wszystko wymyśla aranżuje i nagrywa.
    Ostatnio nabył to kolega Szymon Czech współpracujący ze studiem X w Olsztynie i bardzo chwalił.
    W gitarzyście coś tam skrobnęli na ten temat
    http://www.magazyngitarzysta.pl/sprzet/testy_sprzetu/5380-fractal-audio-systems-axe-fx-ultra.html
    A tu europejski dystrybutor http://www.g66.eu/index.php?lang=pl
    AKYSZ, Lex oraz jaca lubią to.
  18. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Jedna osoba z forum ma na pewno.
  19. MrRammFire Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Dzięki za info Heinrich,cena u dystrybutora europejskiego powala 2199E