1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

IK Multimedia Amplitube 3

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez JoachimK, 25 Luty 2010.

1. JoachimK moderator globalny

2. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    trzeba będzie przetestować, zwłaszcza że widzę jakieś zmiany a nie tylko dodanie nowych wzmacniaczy
    zwłaszcza ten orange kuszący i mogę go od razu porównać do oryginału
  3. hummus Użytkownik

Zapowiada się ciekawie. Z ciekawości przetestuję. Miejmy nadzieję że na ciekawej zapowiedzi się nie skończy. Jak do te pory pod względem brzmienia i dynamiki bardziej siedzi mi jedynka Amplutube niż dwójka. Tak czy owak w porównaniu z konkurencją Amplitube jak dla mnie placuje się na szarym końcu. Miejmy nadzieję, że trójka coś zmieni.
  4. jaca Stały Użytkownik

??? To co lepsze?
  5. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
    nie no bez jaj.. porownajcie to brumienie plastikowe chociazby z guitar rig do przekonywujacych symulacji hi gainów z amplitube'a... wychodzac z koncowki lampowego wzmaka i dodajac przesteru z AT mozna uzyskac spoko brzmienie na demo.
  6. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    no też jestem ciekawy co takiego jest lepsze?
    i jeszcze w jakim zastosowaniu? czy może ogólnie amplitube jest taki zły? no chyba że porównujesz do mikrofonowania pieca
  7. jaca Stały Użytkownik

chyba że nie chodzi o Hi gain ;)
    Hm, tylko o co ? ;) :):)
  8. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    w guitar rigu brzmią lepiej czyste brzmienia, ale to tez uproszczenie, bo to wszystko zależy od konkretnych symulacji
    z tego co pamiętam chyba vox brzmi bardziej jak prawdziwy w GR
    ale to nie zmienia że jeśli patrzę całościowo to uważam amplitube za najlepszą symulację, przede wszystkim lepiej się klei w miksie
  9. JoachimK moderator globalny

10. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    to jest hardcore ;]
  11. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
  12. Przegięcie jak dla mnie.
    Nie wiem po jaką cholerę powstają te wszystkie dziwne aplikacje na Iphona czy też Ipoda.
  13. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Przecież to oczywiste... dla kasy...
  14. CyPHeR_DiaZ Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    iRig

Mam i muszę powiedzieć, że fajna sprawa. Szczególnie dla mobilnych muzyków. Zawsze możesz sobie podłączyć gitarę, klawisz i poćwiczyć czy to w autobusie na trasie czy u znajomych. Co najważniejsze zachowane ustawienia zawsze masz ze sobą i możesz sobie grać do podkładów gdzie tylko chcesz :) Polecam ... jak ktoś potrzebuje to dawać znać :)
  15. Gitarniak Użytkownik

....dla mnie to jest kolejny cyfrowy syf:thumpdown:...przez, który ludzie " krzywdzą" samych siebie....później przychodzi zagrać coś na rozkręconym lampowym piecu i jest pytanie dlaczego mi nie wychodzi...itp..itd:bandit:
  16. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Amplitube 3 jest ok. Nie widzę/słyszę jakiejś rewolucji jeśli chodzi o brzmienia, natomiast wszystkiego jest więcej. Bardziej rozbudowana jest też sekcja "basowa". Do tego jest całkiem niezła i w niektórych sytuacjach pasowała mi bardziej niż ampeg. Dużo nowych kostek, nowe piece (w tym w końcu orange), więcej kolumn, mikrofonów i możliwości manipulowania nimi.
    Moim zdaniem lepsze niż POD... ale co kto woli.

Rozkręcony piec lampowy to inna bajka i nie ma co tych 2 bajków porównywać ;)
    jaca lubi to.
  17. Gitarniak Użytkownik

Kiedyś przychodzi ten moment gdzie trzeba ....porównać i wtedy żałuje się zmarnowanego czasu:flute:
  18. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Dla mnie to cały ten cyfrowy syf jak to nazwałeś to użyteczne narzędzia - jeśli mówimy o realizacji. Jeśli chodzi o mnie jako gitarzystę to tak piec do grania jest tym o co mi chodzi. Z drugiej strony jestem na tyle słabym realizatorem, że sztuczne gitary nagrane z poda siedzą mi lepiej w miksie niż to co ukręcę z pieca i zdejmę mikrofonem (chociaż gra mi się lepiej, czytaj normalnie, na piecu).
  19. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Ten "cyfrowy syf" sprawdza się bardzo fajnie. Ostatnio widziałem i słyszałem w użyciu Guitar Riga na scenie jako dopełnienie do dwóch lampowych ampów. Bardzo kreatywne narzędzie.
  20. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Myślę że błędem jest siedzenie i porównywanie symulacji do oryginalnych piecy lampowych i narzekanie że to ciągle nie to. To bardzo dobre narzędzia, które warto poznać i nauczyć się z nich kreatywnie korzystać. Na dodatek każdy znajdzie coś dla siebie. Ja np nie trawię symulacji Bossa - COSM. Może nie potrafię ich ukręcić, a może to po prostu nie moja bajka brzmieniowa. Dlatego cieszę się że mam wybór.
    Jak mi ma ktoś przynieść ślady nagrane tanim mikrofonem w kiepskim pomieszczeniu, to wolę żeby "pobawił" się symulacjami.
    A jak pomyśle że do nagrania pilota, miałbym tachać paczki, o mikrofonować to to itd itp, to dzięki ale postoję ;)
    ... a też lubię lampę...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. amplitube 3

,
  2. AmpliTube

,
  3. ik multimedia amplitube

,
  4. amplitube 3 opinie,
  5. amplitube vs guitar rig,
  6. amplitube recenzja,