1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

H-EQ Hybrid Equalizer

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez AKYSZ, 7 Wrzesień 2011.

1. AKYSZ Stały Użytkownik

co Wy na to?
    klawiatura i podgląd equalizacji na żywo - jak dla mnie bomba.

<iframe src="http://videos.waves.com/html/iframe.../html/xml/iframe/heq.xml&width=584&height=360" width="584" height="360" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

http://www.waves.com/content.aspx?id=11818#video

ciekaw jestem Waszej opinii nt. presetów brzmień vintage UK, US i innych. Zadziała takie mieszanie na poszczególnych częstotliwościach?

PS. coś czuję, że to jest początek serii, np. kompresor z podglądem kompresji na żywo, np. z techniką M/S
  2. Nabla Użytkownik

Jeśli Cię dobrze zrozumiałem, to jest już coś takiego - FabFilter Pro-C wyświetla na bieżąco wykres GR(t).
  3. jaca Stały Użytkownik

dobre
    fajny tez Sempoo pokazał ale nie pamiętam nazwy:) z kontrolem działa jak filtr, super sprawa.
    a ja sie zakochałem w Pro Q, do śmierci;)
  4. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Podgląd eq na żywo, plus rozpiskę dźwięków jakie się equalizuje ma nawet darmowy ReaEq w Reaperze, a można sobie go ściągnąć osobno - wygodny, lekki dla procka i brzydki graficznie :) itb się go trzymam.
    ładny ten proQ ;) i wydaje się użyteczny. Ale drooogiiii :),
    ten z kontrolem to analizator widma Span od Voxengo.
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Chopcy,ten podglad i te wszystkie buzery nie sa najwazniejsze.Najwazniejsze jest brzmienie,ktore jest calkiem niezle,ale tez ten eq calkiem niezle sobie radzi z obciazeniem,80% jednego rdzenia w PT HD i ok 10-20% mojego MacPro 3.0Ghz 4-core ICD2 z pierwszej serii.W kazdym razie jedno mnie cieszy,ze nowe wtyczki Waves mozna kupic ponizej 1000 PLN a nie lekko ponizej 1000$ jak do tej pory bywalo.
  6. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Wlasnie o to chodzi starsze wtyczki kosztuja powyzej 300$ a ten nowy korektor to tylko 99$, jak dla mnie cena jest super:)
  7. Matey Użytkownik

Zawód:
    Wieczny Student
    DAW:
    Reaper
    Voxengo SPAN. Jeszcze kręcąc scrollem lub ctrl+lewy+prawy można zmienić dobroć. Dodając shift zwiększasz precyzję.
  8. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Matey - czytaj posty wyżej :p
  9. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Q-clone kosztowal 1000$ :)
  10. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    a ja go kupilem za 49$:D
  11. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja tez,a wczesniej zamiast Q-clone kupilem URS S-series za jakies 200$,bo uwazalem ze to jest przesada a URS brzmi swietnie.
  12. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
    Szkoda, że URS nie kosztuje 99$ za bundla ;)
  13. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Chodziło o Voxengo GlissEQ - ma ten analizator, co SPAN, ale ma też różne typy filtrów [włącznie z dynamicznymi EQ].

A ten Waves H-EQ wydaje mi się naprawdę niezły, bo pozostałe EQ od Wavesa to...
  14. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mateusz,chcialbys pracowac za 20 PLN za dzien?:):):)
  15. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    A masz dla mnie pracę? ;)
    Chciałbym zarabiać tyle żeby nie musieć mieć takich życzeń ;) Kwestia czasu :)

Którego URS kupiłeś? Ja za 99$ N12 bym wziął ;)
  16. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja bym Mateusz chcial zarabiac tyle,zeby mnie bylo stac na nowego Mercedesa W221 AMG,ale czy przez to ze tak nie jest Mercedes ma byc tanszy?:):):)

Ja mam wszystkie kompresory w wersji native,A,S,N-series native i N4 TDM ktory byl w Massive Pack8.Wg mnie co nie kupisz to gra.Najbradziej agresywny jest S-series(replika SSL-a)N i N4 to Neve a A to Api 550 wg mnie lepiej zrobione niz Waves,ale waves za to wyglada:)Z reszta URS wczesniej tez mial grafike identyczna jak wzorce,ale z jakiegos powodu zrezygnowali,jedynie S-series wyglada caly czas tak samo.
  17. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    DAW:
    Pro Tools
    Jarek, wiesz że to wszystko jest tylko kwestią czasu ;)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. waves h-eq download

,
  2. h-eq hybrid equalizer download

,
  3. waves h-eq hybrid equalizer download

,
  4. jak w equalizowac dźwięk