1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Gitara z przesterem - ostatnie podejście...

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez sinquestsound, 26 Październik 2009.

1. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Witam,

Ostatnio nagrywane gitary z pieca Randall RH 100. Wykorzystałem 3 mikrofony + ślad z diboxa. Sample brzmią różnie i dobrze - bo tak muszą, przy porównaniach zwracajcie uwagę na ustawienie mikrofonów.

Mikrofony:

1. Sinn7 DualbBand - mikrofon wstęgowy (nowy nabytek :D) - w sumie mam zamiar wykorzystać bardziej do dęciaków skrzypiec itd..., ale powiem szczerze że miło mnie zaskoczył...

2. Shure beta 57 a

3. Shure sm58 - starra seria..

Poniżej 3 próbki bez eq, bez comp, bez efektów tak jak się nagrało. Wszystko wpięte bezpośrednio w Firestudio.

A tutaj sposób na klasyka z tej samej sesji kapeli Mój sposób na klasyka ;) - DZWIEK.ORG

Pozdrawiam,

Załączone Pliki:

2. saurus Użytkownik

jakby troche zamulone wyszlo nie sadzisz?... moze w mixie byloby ok ale tak na sucho chyba za malo jasne ... ale co tam ja wiem :)
  3. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Jak tylko będziesz miał możliwość testów z jakimiś dęciakami (głównie chodzi mi o saks) to jestem bardzo zainteresowany odsłuchaniem próbek. pozdrawiam

Share This Page