1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Fractal AXE FX II

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Hardi, 9 Maj 2011.

1. Hardi Aktywny Użytkownik

Fractal wypuścił nowy ulepszony preamp / fx processor AXE FX II. Dodali wyjście słuchawkowe, USB, wydajniejszy procesor, jeden do efektów, a drugi do preampu, itd. itd. itd.

więcej info na stronie http://www.fractalaudio.com/products-fas-axe-fx-ii-2.html

zmieniony jest też wygląd

jaca lubi to.
  2. Hardi Aktywny Użytkownik

Jak się okazuje z tym Fractalem to jest trochę chora sytuacja, znajomy właśnie zamówił i jego nr zamówienia to prawie 5000. Fractal twierdzi, że będzie wysyłać miesięcznie po 500 sztuk na Europę, czyli wychodzi na to, że gdyby zaczęli już wysyłać (a będą za jakiś bliżej nie określony czas) to otrzyma za około 10 miesięcy, masakra...
  3. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Ale identycznie bylo z AXE-FX I (w moim przypadku Ultra) .Ja czekalem 8-9 miesiecy.
    Ma to jednak swoje dobre strony :D,bo jak po 2,5 roku sie zabawka znudzilem, to bez problemu sprzedalem na Ebayu, z 300 Euro zarobku !
    Ssanie rynku jest tak duze, ze niewielka manufaktura sie nie wyrabia , i towar jest w cenie :secruity:. Po co nowy model skoro na stary czekalo sie 6-9 miesiecy , jest ich marketingowa tajemnica :questionmark:
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

Np. po to aby posiadaczy AXE FX ULTRA zachęcić do ponownego zasilenia kasy Fractala poprzez zmienię na nowszy model. Kiedyś na ebay'u AXE FX pojawiał się sporadycznie, a teraz nagle po ogłoszeniu na stronie Fractala, że pojawiła się nowa wersja, ULTRA można kupić od ręki i to w więszkej ilości http://instruments.shop.ebay.com/i....E FX&_osacat=3858&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
  5. Hardi Aktywny Użytkownik

Jeszcze dochodzi do tego to, że panowie z Fractala posłuchali sugestii użytkowników, którzy narzekali na brak USB i wyjścia słuchawkowego, nowa wersja już to posiada jak i inne nowości. Mi akurat odpowiada to, że pojawiła się nowa wersja bo dzięki temu łatwiej i taniej można dorwać ULTRA ;)
  6. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Nie wiem jak sie ceny beda ksztaltowac, ale jak juz pisalem, ja zarobilem 300 Euro w stosunku do ceny nowego AXE (dalem 1800,sprzedalem za 2.100 :D),i teraz moge spokojnie poczekac na nowy model :aetsch: !!!
  7. Hardi Aktywny Użytkownik

8. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Nienawidze tego !
    Znowu 300 brzmien i zamiast grac ,siedzi sie przed klamotem i kreci galami...
    2 piece rurowe z 4-6 brzmieniami , sa zdecydowanie bardziej "przyjazne" gitarero´m :D
    Gitarniak lubi to.
  9. Morill Początkujący

Zawsze można kupić Eleven Rack. Poza tym ktoś obeznany w brzmieniach szybko się zorientuje, które są godne uwagi, a których prawdopodobnie nigdy nie użyje, chyba że do zabawy.
  10. Gitarniak Użytkownik

.....nie no ten Fraktal naprawdę brzmi nieźle zwłaszcza w porównaniu z konkurencją....ja grałem na wersji 1 ultra ....i fajnie graja efekty w pętli pieca......
  11. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Eleven Rack sprzedalem po miesiacu. Nic tam nie moglem wykrecic.Pod tym wzgledem AXE-FX (mialem Ultra) jest o lata swietlne lepsze.Teraz pykam na 3-4 piecach lampowych (Soldano SLO 100, Mesa Boogie Mark V, H &K Triamp, Vox AC-30) i tak jest najlepiej.
  12. MrRammFire Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Nic nie zastąpi porządnego pieca lampowego,nawet Fractal FX Ultra:)
  13. Hardi Aktywny Użytkownik

tutaj jest nagranie, które gość dokonał przez USB, tzn. gitara, kabel, AXE FX II, z AXE kabel USB do kompa i jazda

http://www.youtube.com/watch?v=c5EWeOOqf7I

brzmi to naprawdę bardzo dobrze, jak dobrej klasy lampa
  14. Hardi Aktywny Użytkownik

15. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Zamöwilem w G66 w maju i czekam do dzisiaj. Podobno w listopadzie sie doczekam. Lubie kurna chata nowinek pomacac :D
  16. Heinrich Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Zamówiliśmy do studia w listopadzie 2010. Przyjechał 3 tygodnie temu. Właśnie nad tym siedzę. Dostałem wcześniej do testów zarówno POD'y jak i Eleven Rack. Przepaść brzmieniowa. Do tego zmienili interfejs teraz jest bardziej intuicyjny,jest też fajna aplikacja Axe Edit na wzór Pod'owej farmy. Akurat mi zależało na hi gain'owych symulacjach i tutaj siła urządzenia. Miło mnie zaskoczyły brzmienia basowe. Jest stosunkowo niewiele wzmaków ale można wykręcić naprawdę sporo. Logic wykrywa mi go jako interfejs i tak można go używać. Cały czas go testuję w chwili obecnej znalazłem dwa bugi - koszmarna bramka szumów i (być może to błąd Lodzia) gdy podpięty jest przez USB i w audio ale nagrywam po audio w zewnętrzny przetwornik czasami w Logic'u pojawia się dodatkowy track i nadpisuje inne tracki tak jakby nagrywanie odbywało się i po audio i po USB (w preferencjach programu AXE FX jest wyłączony). Koniec końców nie są to uciążliwe żeczy i myślę że przy kolejnych wersjach firmware błędów będzie coraz mniej. Podsumowując urządzenie gra bardzo fajnie.
  17. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ciesza ojca takie dzieci !:D Juz pomalu bylby czas na mojego (GAS,GAS,GAS)....:bootyshake:

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. axe fx 2

,
  2. Fractal fx

,
  3. axe-fx ii

,
  4. fractal axe,
  5. fractal axe fx 2,
  6. axe fx ultra,
  7. fractal axe fx II,