1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Focusrite

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez jerofiejew, 3 Wrzesień 2011.

1. jerofiejew Początkujący

Cześć.

Nagrywam w domu dużo wokali, czasem jeden instrument. Obecnie zmieniam interfejs. Chcę kupić Focusrite - mam tylko dylemat który. Pracuję na Ableton i Sound Forge.... może zmienię na Pro Tools 8

Scarlett 8i6 USB
    Saffire 6 USB
    Saffire Pro 14
    Saffire PRO 24

Właściwie potrzebuję krótką odpowiedź... czy poza kolorkami i kilkoma gadżetami, te interfejsy różnią się między sobą? No dobra, wiem... jeden ma USB, drugi FW. ;) Mnie chodzi o to, czy przy tak małym urządzeniu i moich niedużych wymaganiach jest sens kupowania najdroższego w tym zestawie... czy raczej pójść w ten najtańszy?

Nie wiem też jak jest z Pro Toolsem... czy wersje poniżej 9 (myślałem o 8, bo jest tania) będą współpracować z tym urządzeniem?

Szukałem na forum... ale nie znalazłem podobnego wątku.
  2. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Do Pro Toolsa 8 LE potrzebujesz interface Digidesign [Avid] do Pro Toolsa 8 M-Powered potrzebujesz interface M-Audio [Avid] No chyba że się coś zmieniło, ale wątpię :D
  3. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Tylko PT9 dziala z interfejsami innych firm niz AVID:)Co do focusrite,pamietaj,ze nie kupuje sie najtanszej kielbasy w Tesco:)
  4. AKYSZ Stały Użytkownik

chodzi Ci o to, żeby nie kupować najtańszego modelu Focusrite, czy wg Ciebie Focusrite jest w całej rozciągłości jak najtańsza kiełbasa w Tesco?
    Masz jakieś przykre doświadczenia?
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Nie,chodzilo mi o to zeby nie kupowac najtanszego interfejsu:)
  6. jerofiejew Początkujący

Rozumiem zatem, że w przypadku Focusrite darować sobie USB i wybrać FW? Pytanie tylko jaka to różnica, skoro bebechy mają zasadniczo te same.... :/

http://allegro.pl/pro-tools-8-i1790102648.html A z jaką wersją mamy do czynienia tutaj? Opakowanie nie daje wskazówek.... a przeszukałem całe google... i wszędzie jest pudełko z wyraźnie napisanym M-powerd, albo digidesign w rogu pudelka.... czy jest możliwa wersja "native" ?? Sam interfejs... zawsze można kupić na niemickim ebayu... damy radę ;) Tylko czy to warto kupować tani mbox, gdy można mieć w tej samej cenie dużo lepsze interfejsy....
  7. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    To jest tylko soft do sprzedania,w wersji LE nalezy miec mbox,digi 00x,a w wersji HD oprocz kart HD trzeba miec iLoka na ktorym jest licencja PT HD.Tylko PT9 dziala z innymi interfejsami,przeciez napisalem to wczesniej,wystarczy wejsc na strone avid i sprawdzic to,oprocz tego do PT9 musisz miec iLoka.
  8. jerofiejew Początkujący

9. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Sprawdz na stronie Avid,jaka wersja PT dziala z tym interfejsem.
  10. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Ja bym się nie ładował w takiego staruszka. Weź któregoś Focusrite-a i jako DAW Reapera za 60$ i do Twoich zastosowań powinno wystarczyć. No chyba że chcesz się koniecznie nauczyć obsługi Pro Toolsa... ale to już Twoja decyzja.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. focusrite forum

,
  2. focusrite saffire pro 14

,
  3. focusrite scarlett vs saffire

,
  4. focusrite saffire pro 24 or scarlett,
  5. focusrite saffire 8i6 usb opinie,
  6. scarlett 8i6 pro tools,
  7. focusrite scarlett 8i6 sprzedam,