1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Ethan Winer - gość specjalny na dzwiek.org

Dyskusja w dziale 'Q&A - Ethan Winer (zakończone)' rozpoczęta przez jacko, 16 Kwiecień 2010.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Mam wielki zaszczyt zapowiedzieć naszego pierwszego gościa. Ethan Winer jest specjalistą od akustyki studiów nagraniowych oraz właścicielem firmy www.realtraps.com

1. Forum http://www.dzwiek.org/forums/66-Pytania-i-Odpowiedzi-Ethan-Winer jest moderowane.
    2. W miarę możliwości proszę o zadawanie pytań w języku angielskim.
    3. Pytania w języku polskim będą w miarę moich możliwości czasowych tłumaczone na angielski.
    4. Wszystkie odpowiedzi naszego gościa zostaną też przetłumaczone na język polski.
    5. Tak jak normalnie na forum, proszę o zadawanie konkretnych pytań i prawidłowe określanie tematu. Jedno pytanie/problem na wątek.

Za wszelkie błędy i wpadki z góry przepraszam i za nic nie odpowiadam! :) :wavey:
    Potraktujcie to jako wywiad, który sami przeprowadzacie.
  2. fdd Początkujący

jeśli chodzi o tłumaczenie, mogę pomóc w wolnym czasie :)
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    super, chociaz na razie jak widac entuzjazm = 0 wiec nie wiem czy w ogole bedzie cokolwiek do tlumaczenia
  4. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Jacek, no bo nikogo qrna nie widać, powitaj gościa na forum, niech da znak że jest choćby krótkim "hello". Teraz to jakoś tak dziko :)
  5. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Czerwone dywany i oficjalne przywitania beda w swoim czasie - Ethan bedzie odpowiadal wtedy kiedy bedzie mial czas. Bedzie tu krotko. Wykorzystajcie to. Od tego zalezy to, czy zaprosze kolejnego goscia (a zapewniam, ze to bedzie ktos naprawde zajebisty).
  6. elf86 Początkujący

Zawód:
    student
    Gdzie jest to miejsce na zadawanie pytan?Tutaj w tym watku?
  7. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja już zbieram pytania.
    Świetny pomysł z tym zaproszeniem!
    Gratulacje i dzięki ;)
  8. grzesiekintro Użytkownik

witam, to moze ja zaczne:
    Mam problem z problematycznym 85Hz w pomieszczeniu. Mam juz w 2 rogach ćwierćwalce o średnicy pół metra, jakim ustrój będzie najskuteczniejszy w moim pomieszczeniu? Te 85Hz to fala stojąca. Niestety pomieszczenie w którym musze pracowac jest dosyc niskie (około 185cm) wymiary: View attachment 4038

Załączone Pliki:

9. qwerty Aktywny Użytkownik

odpowiedz na kazde pytanie do ethana bedzie brzmiec: you need as many basstraps as possible :D
  10. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    absolutnie nie! w zadnym momencie zasady forum sie nie zmienily!
    Masz pytanie? Załóż własny wątek!
  11. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Witam,

Oferuje tlumaczenie waszych pytan i udzielonych na nie odpowiedzi. Ucz sie technologii muzycznej od 2 lat i mieszkam w Irl od 4 lat. Mam kontakt do mojego wykladowcy od Applied Audio. Watpie ze cos mnie w takim ukladzie przerosnie. Nie krepujcie sie !

Pozdr
  12. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Chce zanaczyc, ze wszystkie fora goscinne beda otwarte tylko przez okreslony przedzial czasu. Obecnosc gosci specjalnych na naszym forum jest tymczasowa!
  13. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Przypominam ze moge tlumaczyc pytania i odpowiedzi. Jacek strasznie malo pytan bylo do niego ? Bedzie przypal dla nas ? :/ Pytam bo jestem tak strasznie zajety ze nie mam czasu dla forum :( Z tego powodu pytam tez zamiast samemu poszukac czy Ethan Winer to raczej specjalista od akustyki i nagran czy tez ktos kogo mozna pytac wzmacniacze i ich design i przerobki ?
  14. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    poniewaz ilosc pytan zmalala do zera forum bedzie otwarte jeszcze tylko kilka dni
    jesli ktos jeszcze ma pytania - niech zadaje szybko
  15. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Wspolnie z Ethanem ustalilismy, ze forum bedzie otwarte do 31 maja 2010.
  16. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Mam nadzieje ze nie wyszlismy na olewajacych glupkow :D Dopiero co skonczylem semestr dochodze do siebie bo to masakra byla. Postaram sie cos tam madrego zapytac na dniach :)
  17. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Ethan jest bardzo zadowolony i bardzo podoba mu sie to, ze moze nam pomoc. Jedynymi, ktorzy beda zalowac beda ci, ktorzy zreflektuja sie, ze mogli poprosic go o pomoc po 31 maja :)
  18. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Ja mam pytania tylko nie wiem co wypada pytac a co nie. Czy moge mu zadac pytanie typu co sadzi o protools albo czy gdyby mial wybor czy wybralby taki a nie inny interjesf itp. Sory ja ciagle zajety jestem nie mam czasu sie wczuc w forum jak kiedys :(
  19. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    poczytaj dokladnie czym zajmuje sie Ethan Winer i bedziesz wiedzial jakie pytania jest sens zadawac, a jakie nie

Share This Page