1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

EMI-TG Limiter i EQ Mastering Pack

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez jarektoifl, 20 Listopad 2011.

1. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Czy ktos mial okazje posluchac tego?Wersje EQ MP w wersji TDM dostalem razem z Massive Pack 8 Digi a Limiter sciagnalem demo ze strony i zabilo mnie to.Polecam przetestowac brzmi to genialnie,nie wiem jak daleko od oryginalu choc juz slyszalem opowiesci,ze limiter jest tak bliski oryginalowi,ze szkoda kasy na hardware:)Nie bede sie wypowiadal, bo nigdy nie mialem Chandlera w rekach.Mam nadzieje,ze kiedys sobie kupie oryginal:)
  2. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Ludzie co wy ?
    Najpierw Jacek ,po chyba 7 latach na rynku , UAD odkrywa ,teraz Ty z pluginami Abbey Road.... :D
    Mam wszystkie ich wtyczki, ale dosyc rzadko ich uzywam- nie sa tak ergonomiczne jak te "wspölczesne". Ale brzmieniowo-> 1 liga !
    Swoja droga oryginal to bylo EMI , zas Chandler Limited jest juz klonem,choc podobno opartym o oryginalne schematy.
  3. JoachimK moderator globalny

Gałki nie dają się obracać precyzyjniej, z mniejszymi skokami, a przecież mogliby w wersjach programowych zrobić coś "pomiędzy" :)
  4. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Dokladnie !!! :D
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Co rozumiesz przez nieergonomiczne?Ja ten MP8 mam od niedawna,tzn niedawno go zainstalowalem i nie bardzo mam czas zeby wszystkie wtyczki testowac w jednym projekcie,szczegolnie zaczetym juz:)
  6. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ja ich nie mam w jakims Massive Pack,tylko kupowalem z ich strony w jakims Bundle. Nieergonomiczne, to moze nie najszczesliwsze slowo,ale chodzilo mi o to,ze sa to repliki starych sprzetöw z ich twardymi ustawieniami (niezmiennymi) ,no i bez tych milych gadzetöw,jak np. analizator ,pokazujacy co przed i po itp.,itd (np. FabFilter ).
  7. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Eee tam,wg mnie wazne jest jak to brzmi a nie co pokazuje,co do tej ergonomi,ja lubie i zawsze lubilem to w sprzetach hardware skokowe nastawy a nie kreciolki.Jakos mnostwo fajnych nagran wyszlo na takich klockach a ja nie jestem zbytnim chirurgiem detalista wiec mam to gdzies:)Dla mnie brzmi to genialnie a limiter w wersji 1969 szczegolnie:)
  8. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Nie no jasne ,ale.... Najlepiej jak brzmi i dobrze wyglada ! :D
    Kazdy ma tam swoich ulubiencöw,ktörzy w jego Workflow najlepiej pasuja , i tak ma byc ! :alberteinstein:
  9. JoachimK moderator globalny

No wiadomo, tylko że dzisiaj, gdy się robi wszystko w RMS kilka razy wyższym, niż kiedyś, zaczyna brakować bardzo precyzyjnych ruchów (choć sprawa dotyczy szczególnie poziomów, a mniej EQ) :D
  10. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Przeciez precyzyjny poziom masz na faderze w DAW,wiec chyba nie ma problemu:)
  11. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ja to mam, fajne jest, ale skoki rzeczywiscie za duze - np to presence czy jak tam jest bardzo dobre, ale trzy razy dokladniejsze byloby lepsze ;)
    Limiter tez jest fajny, ale wymaga dokladnego i dziwnego ustawienia poziomow. Dziala dobrze, ale insertowanie go w gotowym projekcie jest praktycznie niemozliwe wlasnie ze wzgledu na te poziomy.
  12. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Jak sie od poczatku na tym miks zrobi to nie ma problemow,najbardziej mi sie podoba punch na bebnach po uzyciu limitera 1969 i w ogole saturacja dzwieku jaka te wtyczki a szczegolnie limiter wprowadza,Mnie to bardzo pasuje,cieple nie jazgotliwe brzmienie:)
  13. JoachimK moderator globalny

No tak, ale np. za chwile się łapiesz na tym, że musisz się posłużyć dodatkowym przejściem przez kolejny suwak DAW, bo we wtyczce np. zwykła zmiana poziomu jest realizowana za dużym skokiem. Wiadomo, że się da, zwłaszcza wtedy, gdy się chce przejść przez zewnętrzne urządzenia - tam już trzeba oswoić się z tymi problemami. Chodzi mi o to, że w wersji soft danego narzędzia można by zrobić niekiedy jakieś pośrednie ustawienia.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. tg limiter pack