1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Efekty dzwiekowe do animacji na prace inzynierską

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez Q_KAMIL, 12 Sierpień 2011.

1. Q_KAMIL Początkujący

Witam nie jestem profesjonalistą ale szukam pomoc od nich wiec pisze na tym forum :) Mam pytanie jak zrobić dźwięk do animacji zrobiłem na prace inż. animacje bitwy powietrznej i nie wiem jak dodać np. dźwięk silników pościągałem dźwięki na rożnym pułapie obrotów i nie wiem jak to zmiksować czym możne znacie jakiś prosty i zarazem funkcjonalny program. Jak to się powinno robić przy prawdziwej profesjonalnej animacji. Poniżej link do mojej animacji proszę o rady jak to udźwiękowić żeby nie popsuć efektu. http://www.youtube.com/watch?v=W36qd3Bt56A
  2. czarnuch.skc Użytkownik

Zawód:
    Student/Basista/"Realizator"
    Trochę dziwnie te Twoje samoloty latają :D A propo dźwięku to nie ma recepty jak zrobić, żeby było dobrze. Po prostu masz w głowie pomysł i przy pomocy efektów starasz się go urzeczywistnić. Ja do postprodukcji używam SSL Soundscape v6 i jest mega, ale do jednorazowej sprawy raczej sobie nie zakupisz. Spróbuj jakiegoś triala Adobe Audition. Co do efektów to musisz mieć pomysł samo sklejenie paru brzmień nic nie da. Musisz pamiętać, że jak samolot jest dalej to, albo w ogóle nie słychać silnika tylko ogólnie pole bitwy, albo jest ciszej. Jak samolot wlatuje w kadr no to dajesz głośniej. Pobaw się też panoramą, czyli jak samolot przelatuje z lewej na prawo no to dźwięk silnika też musi. Samoloty mają śmigła więc też może jakiś charakterystyczny świst powietrza. Do tego wybuchy, szczęk pękającego metalu i wiele wiele innych. Z chęcią bym CI pomógł to zrobić, ale sam piszę teraz inżynierkę do tego praca i po prostu nie mam czasu.
  3. Q_KAMIL Początkujący

Rozumiem pobawię się Auditionem. Dziękuje za rady i chęci pomocy:)
  4. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Poszukaj kogoś komu możesz to zlecić. Być może uda Ci sie znaleźć kogoś kto za niewielkie pieniądze podejmie się takiego zadania. Samemu - nie wiedząc nic o sound designie i postprodukcji niewiele zdziałasz.
  5. czarnuch.skc Użytkownik

Zawód:
    Student/Basista/"Realizator"
    A powiedz na kiedy musisz mieć to zrobione? Pewnie na wrzesień?
  6. PacMan Użytkownik

7. Patrycja Krysik Początkujący

DAW:
    Pro Tools
    Hej, jeśli zdecydujesz się jednak komuś zlecić udźwiękowienie tej animacji, chętnie się podejmę :)
    Pozdrawiam.
  8. Q_KAMIL Początkujący

Przepraszam ze nie odpisywałem ale musiałem wyjechać i nie miałem dostępu do intranetu. Dokładnie to końca września muszę złożyć prace. Tak się zastanawiam jakie są koszty udźwiękowienia takiego filmu? Jestem studentem no i jak wiecie porostu może mnie nie być stać:) PacMan dzięki za rade a ten trailer widziałem fajnie to wygląda :)
  9. Patrycja Krysik Początkujący

DAW:
    Pro Tools
  10. monter Początkujący

Zawód:
    Konstruktor, branża zbrojeniowa
    Mam gdzieś trochę nagrań (mono, Sennheiser MKH415) z pokazów lotniczych w Krakowie, jak komuś by się przydało to piszczcie na PW....
    Dzięki surowe, do zabawy z nimi, obróbki itd.
  11. monter Początkujący

Zawód:
    Konstruktor, branża zbrojeniowa
    Może komuś się przydadzą.

Załączone Pliki:

BtQ lubi to.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. efekty dźwiękowe wav

,
  2. efekty dzwiękowe vaw

,