1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Efekt Flanger - Jaki ?

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Radomir, 21 Grudzień 2011.

1. Radomir Początkujący

Lubię używać tego efektu, odkręconego dość odważnie. Interesuje mnie brzmienie w stylu Jan Borysewicz ze starych płyt LP, Rusch i podobne. Dotychczas używałem efektu firmy Koda, który nie jest zbyt wysokiej jakści i posiada duże szumy własne. Możecie polecić jakieś konkretne modele ? Co myślicie o Flangerech Boss czy Ibanez ? Nie mam możliwość ograć ich osobiście.
    Pozdrawiam
  2. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Strymon Orbit-genialny !
  3. Romek Użytkownik

Zawód:
    Student
    Wszystkie Strymony są genialne ale swoje też kosztują. I akurat mamy go w firmie (Firma Muzyczna). W sumie mamy wszystkie Strymony ma miejscu, więc mam co robić w pracy ;)
  4. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Wszystkie (röwniez Timeline) mam, wiec wiem co möwie. A ze kosztuja-no cöz ! Wszystko co dobre-kosztuje :D
  5. Romek Użytkownik

Zawód:
    Student
    Z tańszych mamy też na stanie Stereo Electric Mistress Electro-Harmonix'a.
  6. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Posłuchaj sobie flanger'a Moog'a. W necie jest pelno probek z tym flangerem.
  7. Radomir Początkujący

Dzięki za szybkie odpowiedzi, ale ceny dla Strymon nie znalazłem. Ile coś takiego w przybliżeniu może kosztować ?
    I jeszcze jedno, czy ktoś się orientuje czego używał Borysewicz na starych płytach np. "o dwóch takich co ukradli księżyc" swoją drogą bardzo ciekawa płyta, jakość rodem z PRL to fakt, ale aranżacja i brzmienie gitary inspirujące.
  8. Romek Użytkownik

Zawód:
    Student
    Strymon aktualnie ok 1200zł.
    Borysewicz używał pewnie jakiś starych efektów np Ibaneza (dla którego kiedyś produkował Maxon a potem ich drogi się rozeszły i Maxon dalej robi dobre efekty ;) )
  9. Radomir Początkujący

Swoją drogą byłem 4 grudnia na koncercie symfonicznym LP we Wrocławiu i Borysewicz prezentował tam jakiegoś delaya ... ciekawy jestem co to było... choć gość pewno ma tego sprzętu sporo....Szukam czegoś o szerokich możliwościach brzmienia, przydatnego w studiu na scenie ale w przystępniej cenie.
    Pozdrawiam fanów Flanera ;)
  10. Radomir Początkujący

Dzięki za szybką odpowiedź :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. jaki flanger

,
  2. borysewicz efekty

,
  3. jan borysewicz efekty

,
  4. efekt gitarowy borysewicza,