1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

e-mu 0204 usb czy m-audio fast track

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez livy, 16 Listopad 2011.

1. livy Początkujący

Moze mi ktoś poradzi, bo myślę, że tu znajdzie się sporo osób orientujących się w temacie.
    Zamierzałam kupić kartę zewnetrzną na usb z phantom 48 E-mu tracker pre. Jednak okzazało się, że jest problem z jej nabyciem. I teraz zastanawiam się, czy lepiej kupić e-mu 0204 usb i do tego osobny zasilacz, żeby móc podłączyć mikrofon pojemnościowy czy też kupić tańszy M-audio fast track vII z wbudowanym zasilaczem
    http://www.artmusic.pl/offer/0/11498/maudio_fast_track_vii.html
    Czytałam trochę opinii o e-mu, że są dobre, a o tym m-audio w sumie nic nie wiem. Czy to, że jest tańszy znaczy, że gorszy?
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    W tym przedziale cenowym wszystko jest podobnej jakosci. Wiec wybierz to co ci bardfziej odpowiada :)
  3. AKYSZ Stały Użytkownik

4. livy Początkujący

No odpowiada mi oczywiście ten tańszy i z zasilaniem phantom. Niepokoi mnie jedynie różnica w tych parametrach:
    M-Audio Fast Track vII - przetwarzanie 24-bit/48kHz,

E-Mu 0204 - z przetwornikami 24-bit/192 kHz.

Kompletnie nie wiem, o co w tym chodzi. Jedynie się domyślam, że im wyższa wartość, tym pewnie lepsza, przynajmniej teoretycznie jakość dźwięku. Dlatego się pytam ludzi, którzy wiedzą o co chodzi z tymi parametrami i czy jest to jakaś zauważalna różnica czy też nie ma sobie czym głowy zawracać.
    Bo jakby miała być różnica, to już wolę dopłacić te 150 zł niż potem załować. Z drugiej strony czytałam opinie, że lepiej żeby phantom był wbudowany w kartę, bo jak się dodatkowo podłączy zasilanie i dopiero potem mikrofon, to będą szumy ale nie wiem czy to prawda...
  5. livy Początkujący

Aha oprócz nagrywania z mikrofonu będę z tą kartą pracowac na Reasonie, jeśli to ma jakieś znaczenie

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. e-mu 0204 opinie

,
  2. E-MU 0204 USB opinie

,
  3. e-mu 0204 usb

,
  4. E-mu 0204 USB recenzja,
  5. emu 0204 opinie,
  6. e-mu 0204 usb phantom,
  7. phantom emu 0204,