1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

E-MU 0202 usb problem

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Paul_3x, 12 Czerwiec 2011.

1. Paul_3x Początkujący

Witam. Niedawno spaliła mi się stara karta muzyczna i musiałem zakupić nową. Niestety mam starego kompa, więc kupiłem pod usb, już teraz wiem, że to zły wybór, w przyszłości zmienię. Karta ta współpracuje tylko z jednym programem, przykładowo włączasz wmp i yt i z yt juz muzyka nie poleci. Mój problem dotyczy jednak nagrywania z głownego rejestratora. Mam program do tworzenia muzyki, ale nie ma tam opcji eksportu do wave, bo to wersja lite, kiedyś nagrywałem tak, że włączałem ten program i Goldwave i w tym goldwave ustawiałem na główny rejestrator i z tego mi nagrywało, teraz niestety takiej opcji nie ma. Co zrobić, żeby nagrywało mi z tego głównego rejestratora?
    Dodam, że karta ma swój mikser, a regulacja głośności i ustawienia dźwięku w windows są wyłączone.
  2. JoachimK moderator globalny

a czy ten tajemniczy program obsługuje pluginy VST? Bo jeśli tak, to możesz włączyć recorder w postaci VST na głównym wyjściu miksera, np. taki recorder.
  3. Paul_3x Początkujący

Madtracker, obsługuje VST, Asio i mam nawet ReWire
  4. JoachimK moderator globalny

No to włącz w/w recorder na sumę miksera i zacznij odtwarzać swoje nagranie. Poza tym możesz kombinować z protokołem ReWire.
  5. Paul_3x Początkujący

Na ReWire się za bardzo nie znam, mam adobe audition 5.5 i cs3, ale w tym rewire jestem zielony

Share This Page