1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Dzwiek Insepcji

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez medyk303, 20 Lipiec 2010.

1. medyk303 Użytkownik

Pojawil sie w miedzysieci:

LFO na subie wywolal u mnie orgazmiczne uczucie .
    Widzialem wczoraj film i zostawil bardzo dobry posmak na podniebieniu . Wreszcie jakas blockbusterowa produkcja z fajnym ciekawym plotem, w ktorym efekty specjalne sa dobrym dodakiem wspierajacym historie a nie odwrotnie. Dawno takiego nie doswiadczylem, a filmy typu avatar wywoluja u mnie symptomy choroby morskiej.

W Mix'ie jest fajny artykul jakby komus sie chcialo: http://mixonline.com/post/features/christopher_nolan_inception/index.html
  2. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Nigdy jeszcze nie byłem na filmie specjalnie dla dźwięku, ale wygląda na to, że nie mam wyjścia ;)
  3. TMC Użytkownik

Zapowiada się fajnie, napewno pójdę zobaczyć i posłuchać.W końcu jakaś odmiana po shreku 7 i całej tej papce na którą do kina pójść się po prostu nie da... Na gearslutz jest całkiem obszerny już wątek na temat tego filmu,też można sobie trochę poczytać. pozdrawiam!
  4. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    Dźwięk w tym filmie rzeczywiście jest powalający.....dowodem może być Oscar za Sound design oraz drugi Oscar za miks :)
  5. TMC Użytkownik

Powalający to dobry termin:) Śledząc w miarę regularnie produkcje fabryki Hansa Zimmera mam wrażenie że to jeden z najlepszych ich wytworów.Co do sound designu jest jedna ciekawostka, może jeszcze nie wszyscy widzieli:
  6. CENTRALA Użytkownik

Zawód:
    producent, sound designer
    Poniżej film na temat powstawania Incepcji. Od 35 minuty wypowiada się Hans Zimmer, widzimy jak pracuje w studio, mamy okazję zobaczyć nagranie dęciaków. Pouczające!

Sempoo lubi to.

Share This Page