1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

DREAM STUDIO ogłasza nabór na cztery nowe zespoły

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez AKYSZ, 26 Październik 2011.

1. AKYSZ Stały Użytkownik

2. conr4d Użytkownik

Nie chcąc krytykować inicjatywy mogę tylko stwierdzić z perspektywy ewentualnego klienta, że wrzucanie słowa "amerykańskie/ego" jakoś bardziej mnie odstrasza aniżeli przekonuje :)
  3. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Akysz,wstydz sie:):):)Taka propaganda:):):)Za 8 kola????Halo,HALOOOOO!!!!!kariera w tym kraju za 8 tys?Upgrade do PT 10 HD kosztuje miedzy 3 a 7.5 tys PLN a ktos ci proponuje zostanie gwiazda za 8 tys z nagraniem klipem zdjeciami?Moze warto to przeniesc do dzialu kawaly itp?:):):)
  4. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Kur....mac i to moj kolega robi.Pieknie:adore:
  5. AKYSZ Stały Użytkownik

ja tylko podałem informację. gońca się nie zabija :)
    fakt 8tys dla jednego to tylko nowy kawałek urządzenia w studio, ale pamiętajcie, że dla muzyka to może być kwota normalnie nie do osiągnięcia. nagranie i teledysk za free... tez bym tak chciał :)

wkleję jeszcze to co napisałem na akysz.net:
    (...) co innego koszta zespołu a koszta własne wykonawcy. Może robią to sami, bez pośredników. Prosty teledysk z jakimś przesłaniem można zrobić i w kwocie 1-2tysPLN. (pisze o kosztach wytworzenia)
    Jakby nie było takie propozycje w naszym kraju zdarzają się niezmiernie rzadko i inicjatywa dobra.
  6. Artur(m) Aktywny Użytkownik

A niejakiego Uryjasza Hetejczyka znasz?:). Wygląda mi to na "wyciąganie" talentów, co w sumie nie musi być złe. Znałem jednego gościa co dorobił się domu i innych "ingrediencji" nagrywając zespoły i własnym samochodem rozwożąc płyty po całej Polsce, On ma pieniądze a zespoły "satysfakcje". Tak jak na Twojej stronie gość mówi ze zauważa potencjał zespołów 1 na 100.... A może zaproponują tym pozostałym z mniejszymi umiejętnościami (potencjałem), ale z większa wyobraźnią muzyczną powiedzmy 10 na 100 - pracę z nimi??? Jak nie ma w tym strategi planowej, to najprawdopodobniej znów największe korzyści odniesie: fotograf, pan kamerzysta, makijażystka, mixman z USA, radia regionalne, firma marketingowa.
    :(
  7. AKYSZ Stały Użytkownik

nie znam tego pana.
    nie wiem też na jakich zasadach będą podpisywać umowy. każdy zainteresowany musi sam to zweryfikować osobiście.
    i nie jestem związany z tą inicjatywą jakby kto pytał. ja "ciągnę" swój projekt AKYSZ.
  8. Artur(m) Aktywny Użytkownik

Toteż nikt do Ciebie nie miał (i nie będzie) pretensji. Ja tylko takie "niedygresje":).
  9. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Jedyna forma jest sprawdzenie jakiego artyste i w jakim stopniu wypromowano za te 8 tys.The end:)
  10. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Mnie bardziej zastanowiło info na stronie, że "demo za 2600 10 numerów, ale na setkę, a materiał 6500 bez setki :) ), czy nie lepiej aby to demo jednak brzmiało lepiej, a były tam 3-4 numery słuchalne, zamiast 10 nie do przejścia? :)

Share This Page