1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Dobra wtyczka do basu pod MACA

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez sniadanko85, 20 Wrzesień 2011.

1. sniadanko85 Początkujący

Witam wszystkich od jakiegoś czasu bawię się w Logicu 9 chcę zrobiś jakiś utworek ale nie jaką wtyczkę najlepiej zastosować do basu najlepiej do klubowych utworów podkreślam że chodzi mi o wtyczkę która będzie mi pracowała pod systemem OS X czekam na odp. i oczywiście pozdrawiam.
  2. Robert999 Początkujący

3. leokos80 Użytkownik

DAW:
    Reaper
  4. Diki Użytkownik

jak najbardziej MASSIVE, jest bardzo dobrym syntezatorem :)
  5. Robert999 Początkujący

Jeśli zależy Ci tylko na basach syntetycznych, to bardzo dobry jest również Sylenth.
  6. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Jest tylko drobna roznica miedzy Massive a Trillianem,oprocz soundu ktory wg mnie jest o klase lepszy w Trillian,to Massive powoduje mase konfliktow,szczegolnie w Logic 9.Kumpel zrobil aranz,uzywal chyba z 3 czy 4 wtyczki Massive i projekt raz sie otwieral,raz nie:)Juz nie mowiac o tym,ze przy edycji brzmien potrafi sie zwinac,tak bylo i mnie i u kolegi,a Trillian jest swietna stabilna maszyna i jak pisalem wg mnie o wiele lepiej brzmi.Oprocz brzmien syntetycznych ma rowniez swietne brzmienia gitar basowych,ktore w miksie sa nie do rozpoznania i zyczylbym kazdemu basiscie takiego soundu na zywo:)
  7. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    a syntezatory ktore masz w Logic'u? Nie mozesz za ich pomoca wykreowac czegos tlustego?
  8. Diki Użytkownik

jasne, rzecz w tym że różni je jakieś 50 GB na dysku, które zajmują sample Trilliana i cena, która też do niskich nie należy ;) A swoją drogą, ja też pracjuję na Logicu 9 i żadnych problemów z Massivem nie mam, więc może mieliście jakąś starą wersję, przed patchem :)
  9. Diki Użytkownik

a swoją drogą tak jak mówi Marc - bardzo fajne rzeczy da się wycisnąć z ES2 wbudowanego w Logica :)
  10. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
    święte słowa - jak kolwiek to brzmi z mych ust :D

Pozdrawiam,
  11. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Hmm,Komplete 8 zajmuje 110 GB.to tez nie malo,a samego massive nie oplaca sie kupowac skoro caly Komplete kosztuje niewiele wiecej:)Dzis miejsce na dyskach to najmniejszy problem skoro 1TB dysku kosztuje ok 300 PLN,a co do kosztow,wole 3 instrumenty Spectrasonicsa na ktorych wyprodukuje kazdy rodzaj muzyki rozrywkowej szeroko rozumianej,za jakies 3 tys z groszami,jak sie dobrze poszuka niz Komplete za ok 2 tys w ktorym mozna sie zgubic a tak naprawde nie brzmi to i tak tlusto i soczyscie jak z Spectrasonics.:)
  12. Diki Użytkownik

nie twierdzę że nie, ale obstawiam, że kolega nie ma wolnych 3 albo 2 tysięcy i wolałby kupić jedną konkretną wtyczkę ;) Dlatego sugerowałem Massive. Nie przeczę natomiast że Trillian jest najlepszy w swojej kategorii, ale to niesie ze sobą koszty które dla amatorów są nie do przeskoczenia..
  13. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Trilian kosztuje 904 PLN w thomann.pl a Massive 787 PLN na stronie NI bo nie ma w thomannie,wierz mi ze roznica 100 PLN jest nic nie warta w stosunku do soundu jaki kupujesz.
  14. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Jezeli to ma byc do typowych klubowych soundow to Massive bije Trilliana na głowę. Ale lepiej bedzie jezeli autor tematu sam przeslucha probek wyzej wymienionych syntezatorów/ROM playerów niz bedzie sie kierowal nasza opinią. Narzedzie ma JEMU pomoc a my podajemy mu na tacy to co MY lubimy najbardziej ;)

PS. Dodam iz korzystalem z obu [Trillian oraz Trilogy + Massive] i oba rozwiązania sa dobre ale zadne z nich nie jest uniwersalne.
  15. sniadanko85 Początkujący

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc która była naprawdę niezbędna, jednak wybrałem Massive efekt jest rewelacyjny!
    Diki lubi to.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. wtyczki basowe

,
  2. najlepszy bas vst

,
  3. wtyczka massive

,
  4. wtyczki basu,
  5. jakjaka wtyczka najlepsza do basu,
  6. mac czy dobre są bassy