1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

do uzytkownikow kart uad-2

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez prusiewicz.marcin, 31 Październik 2009.

1. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, producent
    DAW:
    Pro Tools
    nigdzie nie moge znalezc informacji na temat tego ile mozna odpalic
    wtyczek na tych kartach
    ile na uad-solo az do quad
    i ktora wedlug was warto kupic.
    interesuje mnie glownie mozliwosc pracy na :
    Classic Compressors Bundle,EMT® 250 Classic Electronic Reverberator,FATSO™ Jr./Sr. Analog Tape Simulator & Compressor.

pozdrawiam
  2. thewill Użytkownik

hej
    kiedyś na uaudio działała stronka http://www.uaudio.com/support/uad/index.html/charts.html

niestety teraz wychodzi jakiś babol,
    była tam informacja, które wtyczki w jakich ilościach można uruchamiać.

ja osobiscie mam uad1e oraz nowiutkiego (wczoraj odebrany) uad2-solo, moc obliczeniowa narazie mi wystraczy., i z racji posiadania 1e nie oplacalo mi sie brac duo lub quada.
    dodatkowo wole miec 2x uad2-solo (zamiast uad2-duo) i moge w kryzysowych sytuacjach, zabrac jednego gdzie indziej z tym samym pakietem wtyczke (np do innego studia), pozostawiajac na miejscu drugi egzemplarz. moc mniejsza, ale zawsze na cos straczy

Pozdrawiam
  3. zenon59 Użytkownik

4. thewill Użytkownik

o, no wlasnie, adres bardzo podoby :D
  5. prusiewicz.marcin Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, producent
    DAW:
    Pro Tools
    super!
    a jaka jest roznica miedzy wersja solo a flexi?
    o co chodzi z tym bonem na 500$
    bo zestaw pluginow podstawowych jest podobna.\
    \pozdrawiam/
  6. JoachimK moderator globalny

Za ten bonus wybierasz sobie swoje wtyczki wg uznania. Jeśli cena wybranych wtyczek przekroczy wartość bonusu, dopłacasz tylko brakującą wartość kwoty.
  7. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Zastanawiam się, czy zamiast szybszego komputera nie wziąć UAD2 Duo?
    Myślicie, że będę mógł tym zastąpić niektóre pluginy Sonnox, PSP, Waves?
  8. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Uzywam UAD2solo z PT bez problemu (ale na widowsie). To, czy wtyczki beda OK to zalezy chyba najbardziej od ciebie, mi kompresory ssl i neve sie podobaja, uzywam czesciej ssl bus. Do tego ma sporo fajnych bajerow, np. Roland DimensionD, lubie poglos emt140, niestety nie mam 250, czego baaardzo zaluje, ciekwaym bajerem moze byc ta symulacja studera, ale tego tez nie mam. Wtyczki i ich przydatnosc musisz sam ocenic, ja moge napisac, ze jest OK i dziala z protoolsem.
  9. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
    Ja lubię UADowy LA2A, Fairchild i Pulteka (fairchild i pultek jest już w pakiecie z kartą za darmo). Inna rzecz, że dość drogie są te wtyczki, ale warto polować na promocje - w zeszłym roku zdaje się było ze 2 razy 50% off na większość wtyczek.
  10. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Ja miałem podobny dylemat i kupiłem kartę uad2-duo. dzięki temu zaoszczędziłem sporo czasu który musiałbym poświęcić na postawienie systemu na nowej jednostce itd..
    Sonnoxowy EQ który bardzo lubiłem zastąpiłem Uadowym Cambridge ( ), fajne są też emulacje 1176 , la2a czyli CLA Waves mozna spokojnie zastąpić uadem.
  11. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    A taki cambridge EQ jakie zgłasza opóźnienie w Pro Toolsie? Czy może tak jak Sonnox - mieści się w buforze i reportuje zerowe opóźnienie?
  12. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Być może pójdę od razu w Quad Omni. Jest sporo chwalonych pluginów, które mógłbym w końcu sprawdzić. Coś w tym jest, że tak dużo ludzi zachwyca się uad.
  13. lampek Użytkownik

Zawód:
    Chyba realizator dźwięku/producent muzyczny
    DAW:
    Samplitude
    UAD to jazda obowiązkowa. Moim zdaniem.
    Na zachodzie chyba łatwiej policzyć tych co nie mają:) tego sprzętu. Ja od kilku lat nie mogę się od nich odkleić. Co prawda pokutuję jeszcze z trzema "jedynkami", ale i tak nie wyobrażam sobie bez nich pracy. Taki EMT 140 dla mnie niezastąpiony na wokalach. Petarda! Odpowiednik korektora Sony jest super. Od jakiegoś czasu porzuciłem go na rzecz strip'a NEVE'a, ale jak trzeba precyzyjnie coś wyciąć to Cambridge wraca do łask natychmiast.

Każda z tych wtyczek brzmi pięknie, ale trzeba pamiętać że są to tylko symulacje, bardzo dobre, ale symulacje... Kiedyś wyczytałem jedną z opinii że te wtyki to jakieś 60-70% oryginału w wersji sprzętowej. Myślę że to dużo. Żeby się o tym przekonać warto odpalić jeden z filmów prezentujących możliwości kopii software'owej korektora Helios'a. Słychać z punktu różnicę między soft a hard.
    Fairchild i LA-2A chodzą u mnie na wciąż. Dimension D Rolanda to piękny i subtelny chorus. Jedyna skucha to ich autorskie pluginy. Nic ciekawego. Nie warto zawracać sobie głowy tym softem. Seria wtyczek Precision moim zdaniem dyskusyjna. Reszta petarda!

Brać nie zastanawiać się.
  14. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Mam Quad i Duo (Duo dostalem w pakiecie z UA 610 MKII) i mysle, ze powinienes uderzyc w Quad´a , gdyz ich najlepsze wtyczki pozeraja sporo mocy i pamieci. Przy miksie potrzebujesz ich sporo (wtyczek), wiec Quad tutaj jest obowiazkowy.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. dzwiek.org la-2a dzwiek.org

,
  2. gdzie kupic uad2?

,
  3. najlepsze wtyczki uad