1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

dlaczego zmieniłeś pc na maca?

Dyskusja w dziale 'Q&A - Marcin Bors (zakończone)' rozpoczęta przez Laser, 1 Grudzień 2010.

1. Laser Użytkownik

Zawód:
    Niewykonywany
    DAW:
    Cubase, Reaper
    Cześć Marcin!

1. Do niedawna, przez wiele lat używałeś komputera PC, co spowodowało, że przesiadłeś się na Maka, przecież nadal używasz Nuendo?

Pozdrawiam,
    Laser - Free Time
  2. marcin.bors gość specjalny

Witaj!

Glownym powodem porzucenia PC byl moj brak jakiejkolwiek wiedzy na temat komputerow i konfiguracji systemu Windows.

Mimo tego, ze moj komputer sluzyl tylko i wylacznie do pracy, nie byl podlaczony do internetu, nie instalowalem zadnego innego oprogramowania, czesto znajdowalem sie w sytuacji, kiedy bylem zmuszony ogladac niebieski ekran, lub szukac sposobu, aby program nie zawieszal sie w 3 minucie i 24 sekundzie danego aranzu.

Sklamalbym, gdybym powiedzial ze praca na Macu jest zupelnie bezkolizyjna, ale jestem duzo bardziej pewny tego systemu i mniej czasu poswiecam na "oszukiwaniu" komputera.

Bylem rowniez zdecydowany na prace z systemem Euphonix MC, a byl on wowczas (nie wiem czy zmienilo sie to do dzisiaj) dostepny jedynie na Maca.

Mam tez wrazenie, ze mimo tego, ze pracuje sumienniej i wiecej niz kiedykolwiek, moj wzrok lepiej znosi w tej chwili kontakt z monitorem.

Nie wyobrazam sobie powrotu do swiata PC, ale nie uwazam, ze praca na tej platformie jest niemozliwa czy przynosi mniej zadawalajace efekty.

Pzdr

Share This Page