1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Mastering DBX QUANTUM v1-2, CZY TC FINALIZER 96k???

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez fire, 21 Październik 2007.

1. fire Guest

Pytanie jak w temacie, który klocek Waszym zdaniem lepiej sie sprawdzi do zadan masteringowych?
  2. rackkku Guest

Zdecydowanie TC :)
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
  4. jazzon Użytkownik

hehehe... no i pogadali ;)
  5. zenon59 Użytkownik

no dobrze, panowie: CO POLECACIE? (takie obcinanie Bogu ducha winnych forumowiczów, Jacku, to nie tego, chyba nie przystoi moderatorowi...[co to znaczy "obcinanie"?])
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    jest tyle studiow masteringowych - niektore maja podana liste wyposazenia
    wszyscy wiemy jaki jest koszt masteringu, logiczne jest wiec, ze urzadzenia kosztujace tyle co jedna sesja masteringu i obiecujace zastapic cale studio masteringowe to bzdurka
  7. Mariusz Piaścik Użytkownik

T.C. Electronic robi genialne maszyny. Wystarczy wpisać w google Finalizer, a zobaczysz ile studiów dźwiękowych używa tego urządzenia. Jest po prostu genialne.
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Z pewnością jest popularne w branży reklamowej.

Sent using Forum Runner
  9. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

:ehhh: - az mi sie nie chce wierzyc ze po przeczytaniu chocby kilku postow z tego zakresu ktos nadal wypisuje takie rzeczy
  10. pc7194 Użytkownik

DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Miałem Finalizera i naprawdę lepiej ulokować pieniądze w inne urządzenie. Finalizer był niezły, ale taki sam efekt (jak się okazało) mogłem uzyskać pokładowymi pluginami z Cubase. Tak więc go sprzedałem.
  11. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    to jest mniej więcej to samo co od lat mówią wszyscy użytkownicy Finalizerów, a mimo to do dziś mamy wielkich fanów tych urządzeń :)
  12. david33 Początkujący

lubie takie polskie dyskusje zawsze konkretnie na temat i bardzo pomocne :)))
    powiem tak jeżeli ktoś nie miał takich urządzeń to po co się wypowiada.....

wracając do tematu, miałem i używałem wszystkie procesory o których mowa i polecam quantuma2 bardzo przyzwoicie brzmi i dodaje coś od siebie

w studiu polski Inżynier dźwięku bardzo kocha swojego windowsa i kupe niepotrzebnych maszynek nie dopuszcza myśli że jakieś 1 urządzenie mogło by to wszystko zastąpić :)
    niestety takie są realia coś może mieć dobre przyzwoite brzmienie bez tych wszystkich dodatków, oczywiście bardzo ważną sprawą jest Mix jak na tym etapie jest lipa, to już nic nie pomoże :))) ludzie często mylą mix z masteringiem //// serce i potęga utworu to nie dobry master tylko mix .... też dlatego nie mamy czym się pochwalić na światowych listach przebojów i to prawie w każdym gatunku muzycznym :((((((((((((( hehe pewnie zaraz mnie zmieszają z błotem to też nasze realia :))))
  13. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Witamy na forum niepolskiego inzyniera dzwieku i czekamy z niecierpliwoscia na otwarcie krynicy madrosci ;)
    kornel_k lubi to.
  14. JoachimK moderator globalny

polski - przecież napisał, że miał je wszystkie!

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. dbx quantum

,
  2. tc finalizer 96k

,
  3. DBX Quantum