1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Darmowy wokalowy kompresor VST

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez przemak, 2 Grudzień 2009.

1. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Witam,
    Skladam nowy komputer i chce sie na nim uwolnic od Wavesow ;), wiec poszukuje zamiennikow - oczywiscie najpierw darmowych. Limiter - wiadomo, W1, a co z kompresorem? Co najpierw sprawdzac?
    Dziekuje.
  2. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Witam,
    A czem nie obaczysz sobie tych wtyczek o których juz byl post http://antress.er-webs.com/ u mnie sie wieszaja a u ciebie ???

Hmm wlasnie sprawdzilem raz jeszcze z ciekawosci, nie wiesza sie jak wgram na grupe stereo i master out, wywala na sladach mono ;(
    Pozdrawiam,
  3. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Zobacz te:
    http://www.spacenoah.com/musicsoftware/bestfreevstaudiocompressors.htm

Nie wiem czy do wokalu wszystkie sie nadadzą, ale część z nich to użyteczne narzędzia.
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Te od reapera sa bardzo OK, szukam czegos slyszalnego, agresywnego tez.
  5. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Jest kupa uaktualnień do Reapera na forum i przede wszystkim JS, aż się zdziwiłem ile dobrych rzeczy ludzie piszą ZA DARMO.
  6. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Przemek,sciagnij sobie z www.masseyplugins.com demo,jak popracujesz na tym to chyba niewiele rzeczy cie ucieszy po tych wtyczkach,za pare dolarow masz i RTAS i od razu TDM.Niestety tylko do PT.
  7. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ja to znam, ale to ma byc do kubusia.
    Niestety, nic lepszego niz voxengo sie chyba nie znajdzie, trudno, wsumie ze 200 dolcow peknie ;)
  8. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
  9. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Swietny jest kompresor stillwell:)
  10. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Przemek,olewasz PT do miksow?
  11. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Nie, mam dwa pomieszczenia, do muzyki PT, do reklam itp kubus z mala kabina wokalowa. Interfejs - zmieniam genialnego, ale wysluzonego digi001 na Konnekta, nowy komputer itp, i chce sie uwolnic od wavesow na tym kompie, zreszta staram sie nie uzywac, bo mam jeden ilok z wavesami tylko ;)
  12. JoachimK moderator globalny

a oldTimer za miękki?
  13. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Oldtimer ok, ale strip voxengo za 60 dolcow ma wszystko, co trzeba, wraz z przesterem ;)
  14. nano Użytkownik

Z tym że ten strip Voxengo brzmi bardzo płasko. Znacznie lepszy jest Vocal Strip Cakewalk i tez ma wszystko co potrzeba do zrobienia wokalu. Osobiście, nie znam innego kompresora, który zadziała na wokalu tak jak Tube-Tech - Powier Core, lub natywny Softube.
  15. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    a coś za free podobnego do L1?
  16. przemak Przyjaciel dzwiek.org

W1 - tworca twierdzi, ze identyczny, darmowy.
  17. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    jakiś link?
  18. przemak Przyjaciel dzwiek.org

19. dred Super Moderator

Zawód:
    kucharz
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    To install,
    unzip component
    to /Library/Audio/
    /Plug-ins/Components

Zrobiłem i logic go nie widzi... hm..
  20. przemak Przyjaciel dzwiek.org

A logic to nie wiem... To dosc raczej stara wtyczka, z nowymi makami niekoniecznie musi chciec chodzi...
    Na kubusiu na pececie smiga.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. kompresor vst

,
  2. kompresor wokalowy

,
  3. darmowy kompresor VST

,
  4. wokalowe pluginy vst