1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

czym i jak przyśpieszacie głos lektora w cubase?

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez jaca, 9 Kwiecień 2011.

1. jaca Stały Użytkownik

Jak w temacie. Opcja "size coś tam" spod strzałki strasznie zniekształca.
  2. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Znieksztalca. Time Bandit jeszcze bardziej, niestety. Do szybkich robot uzywam "spod strzalki", tylko czasem trzeba dodac trancjenty z oryginalu, bo "t" i "p" na poczatku wyrazow potrafi przyciac. Do powaznych prac najlepszy niestety jest pro-tools, nawet pokladowy timestretching jest lepszy, a x-form po prostu masakruje - takie rzeczy robilem, ze sam sie dziwie, ze przeszlo - wlacznie ze zwalnianiem lekcji jezykowych ;)
  3. JoachimK moderator globalny

Narzędzia od Waves do tego celu są niezłe, no ale tanie nie są.
  4. Arab Użytkownik

1.jpg 2.jpg

Algorytm Complex Pro w Abletonie i odpowiedni warping sampla. Powinno być ok. Taką opcje mają nawet najprostsze wersje tego programu dodawane do hardware'u.

P.S Zmiany możesz dokonywać dla klipu albo całości. Dla clipu wpisując odpowdnią wartośc w seg. BPM a dla całości zmieniając Mater Tempo.
  5. Arab Użytkownik

Wybacz. Przeczytałem pochopnie twój temat i nie zauważyłem słowa "Cubase". Myślę jednak, że moja rada jest wciąż aktualna. Zwłaszcza, że zawsze można użyć Rewire.
  6. jaca Stały Użytkownik

I co, znowu ten PT? ;) No żeby taki C5 tak kaszanił sprawę, wydawało mi sie że to jedna z bardziej potrzebnych rzeczy w poważnej robocie a tu tona bajerów, kolorków i taka luka. Eh.
    Nie ma czegoś free albo dema na dzień/tydzień/miesiąc które sobie z tym poradzi? Nie no, Wavesy to masacra z tymi "cenkami" ;)
    Niby ok z tym Abletonem ale przeca nie kupię sprzętu żeby tak oczywistą funkcję posiąść ;)

No załamałem się tą akcją. Cubase jest "ble" do odwołania ;)

Share This Page