1. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Czy masz narzedzia, z ktorymi bys sie nie rozstal?

Dyskusja w dziale 'Jacek Miłaszewski & Chimp Studio' rozpoczęta przez mate_ok, 26 Styczeń 2012.

1. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Dokladnie tak.
    To mialem na mysli w poprzednim poscie. (tzn 2 posty temu)
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    W dużej mierze dotyczy to przede wszystkim doświadczonych ludzi, którzy mają po 40-60 lat. W takim wieku utrwalają się przyzwyczajenia. To wszystko jeszcze przede mną. Myślę, że spokojnie potrzebuję jeszcze z 10 lat, żeby do czegoś się przyzwyczaić na tyle, żeby stwierdzić, że coś jest nieodłącznym elementem mojego brzmienia. Długa droga przede mną, dużo muszę się nauczyć i na szczęście nic nie zapowiada, żeby ta nauka przestała mi sprawiać gigantyczną frajdę :)
  3. mate_ok Aktywny Użytkownik

Zawód:
    użytkownik Protoolsa / konstruktor BlueBoardAudio
    DAW:
    Pro Tools
    To fakt, 20-30 lat doświadczenia pozwala ci wypracować własne upodobania i nieraz zboczenia zawodowe, ale ludzie to cenią bo staje się charakterystyczne dla konkretnego realizatora. Obsesyjny przykład, ostatnio trafiłem na studio, gdzieś w Stanach oczywiście, gdzie 1176 był w kilkunastu egzemplarzach - każdy ustawiony inaczej, ale nigdy nie zmieniany. Więc chcąc wybrać np inne ratio dla 1176 trzeba było patchować inny egzemplarz. Taka anegdota po za tematem ;)
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Tzn. normalne studio nagran nie moglby pozwolic sobie na taka ekstrawagancje, natomiast studio tylko do uzytku jednej osoby jak najbardziej. Taka sytuacja ma miejsce w przypadku Chrisa Lorda Alge. Kilkadziesiat kompresorow, najwiecej 1176 i tak jak piszesz - ustawione na stale. Poziom kompresji regulowany jedynie poziomem z miksera. Ja w ten sposob mam ustawiony kompresor sumy - jeden preset, glebokosc kompresji regulowana poziomem z pro toolsa.

Sent using Forum Runner
  5. eXiu Początkujący

AUM Reverb - bez niego ani rusz! I co najważniejsze darmowy, ale większość komercyjnych wtyk się nie umywa...
    Jakby ktoś był zainteresowany ---> DOWNLOAD
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Przypominam, ze pytanie w tym watku jest skierowane do mnie i wszystkie odpowiedzi, ktore nie zostaly udzielone przeze mnie nie maja nic wspolnego z moja praca!

Sent using Forum Runner
  7. maxiu Użytkownik

Jacku z tematu po przeniesieniu nie wynika, że pytanie jest skierowane do Ciebie :)
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Dzial jest opisany bardzo wyraznie i czytelnie.

Share This Page