1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

cubase i midi- problem

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez felipe77, 7 Styczeń 2011.

1. felipe77 Początkujący

centralnie poczatkujacy jestem wiec z gory prosze o wyrozumialosc:) chodzi mi o to ze jak w midi laduje jako instrument vst haliona i np na jednej sciezce nagrywam grajac np barwa piano a na drugiej sciezce jakas inna to ta pierwsza rowniez zaczyna grac ta sama barwa.chocbym nagral 10 sciezek kazda inna barwa to i tak wszystkie beda graly ta sama ktora akurat jest zaladowana w halionie.jak nagrywam na inna sciezke za pomoca innego samplera np motif to wtedy jest oki.i wogole dziwnie przeskakuje mi pomiedzy tymi instrumentami vst czasem trzeba dwa razy odkliknac na konkretny sampler zeby wogole zagralo a czasem nagle samo przechodzi do jakiegos "gs cos tam" i gra pianem z opoznieniem. za niefachowa terminologie z gory przepraszam:)
  2. conr4d Użytkownik

Sprawdź przyporządkowanie Midi OUT. Każda kolejna ścieżka powinna być wysyłana do wyższego kanału MIDI.
  3. felipe77 Początkujący

postaram sie to zrobic jesli...bede wiedzial o co chodzi:) tak jak powiedzialem dopiero zaczynam i slabo sie znam.jakbys mi konkretniej powiedzial jak to zrobic tzn jak sprawdzic to przytporzadkowanie to bylbym very wdzieczny ;)
  4. conr4d Użytkownik

Na tym obrazku masz coś takiego jak SB Audigy MIDI Port II (po lewej stronie). W Twoim wypadku widnieje tam napis Halion, przy kolejnych kanałach musisz zmieniać tylko wartość "chn" czyli channel znajdującą się poniżej.
  5. felipe77 Początkujący

dzieki wielkie ale jednak mimo zmiany kanałow to ciagle jest ta sama sytuacja.daje 1 i wybieram instrument nagrywam cos zmieniam na dwojke zmieniam sciezke nagrywania tez of course na 2ke i daje inny instrument 1ka gra tym nowym takze ciagle jestem w kropce:)
  6. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Oglądałeś ten filmik i jego pochodne :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. cubase do midi