1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Comba Engl

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez MrRammFire, 7 Marzec 2011.

1. MrRammFire Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    Czy ktoś miał z szanownych forumowiczów okazję ogrywać combo Screamer albo Sovereign Engla?rozważam zakup pieca,mam do wyboru Engla lub Mesę Mark IV
  2. Oskar Frydrych Użytkownik

Zawód:
    student
    DAW:
    Pro Tools
    parę razy miałem okazje słyszeć screamera i sprawia wrażenie wszechstronnego pieca na którym wszystko można ukręcić i jeszcze jest mega ciepły w brzmieniu
  3. Gitarniak Użytkownik

4. Gitarniak Użytkownik

... szczerze go polecam....naprawdę zawodowa rzecz...ciężko go porównać z mesą ponieważ są to zupełnie inne brzmieniowo wzmacniacze...zależy co Ci się podoba
  5. Gitarniak Użytkownik

jakby co proszę na priv

Pozdrawiam
  6. Mirazzboono Użytkownik

Mam, posiadam.
    Bardzo dobry wzmacniacz git. Na pewno nie zamieniłbym go na inny - np.Marshall :p
  7. glukash Użytkownik

Miałem Screamer 50
    Brzmiał ciekawie ale to nie mój sound, więc sprzedałem.
    Kupujący pisał potem, że jemu taki sound pasi.
    Mam parę próbek, które nagrałem na nim podłączając gitę Fendera.
    Mogę podesłać na maila.

Mam również case robiony specjalnie pod Screamera 50 w Case Pack.
    Case ma kółka komorę na combo a pod spodem rack 4U.
    Kosztował 1100 zł mogę odsprzedać za 500 zł + koszty przesyłki, bo stoi nieużywany.
    Zdjęcia case również mogę wysłać na maila.
  8. Gitarniak Użytkownik

Engl Sovereign to bardziej wypasiona wersja screamera osobna korekcja, reverb na każdy kanał i kilka innych ciekawych rozwiązań.....na pewno każdy z nich jest godny zainteresowania tylko wszystko zależy czego potrzebujesz i co lubisz

Pozdrawiam
  9. Gitarniak Użytkownik

cóż nie mam wielkich doświadczeń z "chrapsztalami" ale obiło mi się o uszy, że JVM-y sobie radzą.

Pozdrawiam
  10. MrRammFire Użytkownik

Zawód:
    muzyk
    wielkie dzięki wszystkim za sugestie.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. engl sovereign