1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Celestion Vintage 30 vs Celestion G12T-75 vs ???????

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez tomifx1, 12 Kwiecień 2006.

1. tomifx1 Guest

Siemka!!!
    Jestem na etapie budowy paczki i zastanawiam sie głęboko nad wyborem głośników. Skłaniam sie w strone celestionów lecz jak ktoś poleci jakies inne bedę wdzięczny. Gram od zwykłego szybkiego punk rocka do cięzszych dzwięków. Raczej 90% na przesterze łupie więc czysty kanał mało jest u mnie uzywany. Wiem że vintage 30 jest wyższa półka, działa w najlepszych paczkach. Ale czy da rade w takiej muzie czy G12T-75 poradzi sobie lepiej? Do paczek randalla są pakowane jeszcze celestion seventy 80 , słyszałem że tez dają rade.... co o tym wszystkim sadzicie?
  2. Mat Guest

Ja mam pake Randalla na tych glosnikach (gra pod Ashdownem) i musze przyznac, ze fajnie to gada. Przynajmniej w tej konfiguracji.
  3. Hardi Aktywny Użytkownik

ja polecem Celestion Vintage 30, ale jeśli ktoś ma ciut mniej kasy to też dobrę są Eminence Legend 121
  4. Kali Guest

hmmm, GT75 to dobre głośniki do paczek 4x12, zwłaszcza, że nie każdemu środek z V30 odpowiada...Eminence 121 to dobre głośniki i niedrogo

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. Celestion G12T-75

,
  2. Celestion Vintage 75

,
  3. G12t-75

,
  4. Celestion Vintage 30 forum,
  5. celestion vintage 30 opinie,
  6. Celestion G12T-75 czy Vintage 30,
  7. celestion vs eminence,