1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Celemony Melodyne Studio Edition 3

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez pawcio20316, 5 Styczeń 2010.

1. pawcio20316 Użytkownik

Jestem posiadaczem tego programu (i wtyczki do Cubase) i nie mogę podczas jakiejś edycji odsłuchiwać "co zrobiłem" (wciskałem "space", ale bez rezultatu). Na tutorialach widziałem, że da się odsłuchiwać, ale niestety nie pokazali jak. Może lamerskie pytanie, ale na prawdę nie wiem.
  2. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    podczas włączania Celemony powinno pytać o wyjście audio. Jeśli używasz DAWa jednocześnie włączonego na sterownikach ASIO, broń boże nie wybieraj w Celemony także ASIO bo w najlepszym wypadku właśnie będzie milczało a w najgorszym się wysypie albo ono, albo DAW. Przynajmniej ja coś takiego odczuwam. Spróbuj odpalić tylko Celemony studio i wybrać wyjście DirectSound albo nawet WDM czy wtedy będzie działać :)
  3. pawcio20316 Użytkownik

Kolego, wczoraj udało mi się odpalić. Odpaliłem celemony bez DAWa i jakimś cudem "spacją" odtwarzałem ścieżkę. Jako DAW używam Cubase.
    Widziałem tutorial na youtube jak koleś odtwarzał celemony jako odpaloną wtyczkę w Cubasie, ale odtwarzał i tak w Cubasie. To był chyba SX 3 bo muzykę dało się odtwarzać mimo to, że na "wierzchu" była odpalona wtyczka, czego w Cubasie 5 nie mogę zrobić bo jak otworzę Celemony i Cubase jest "z tyłu" to nie odtwarza.
  4. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    w Cubase w ustawieniach wyjścia AUDIO jest coś takiego jak działanie ASIO także w tle, nie pamiętam jak się to po angielsku tam nazywa, ale na pewno coś takiego tam jest. To zmienia zachowanie programu i jego działania jesli jakis inny program działa na wierzchu. Wybacz, że nie podam Ci dokładnej nazwy tego parametru, ale nie korzystam z Kubusia od dwóch lat.
  5. paul Użytkownik

Play in background.
  6. Łukasz Więcek Użytkownik

A mógłby mnie ktoś naprowadzić, jak się uporać z tym problemem w Reaperze? Przy pierwszym uruchomieniu Melodyne nie miałem żadnego wyboru, z którego wyjścia ma on korzystać. W ustawieniach też nic takiego nie widzę. Natomiast w Reaperze nie widzę nigdzie opcji typu "Play in background".

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. melodyne 3

,
  2. melodyne jak działa

,
  3. melodyne nie dziala

,
  4. melodyne polska hasło,
  5. melodyne jako,
  6. melodyne nie dziala jako wtyczka