1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

case do paczki a wpływ na brzmienie

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez waleczny_gladiator, 2 Grudzień 2009.

1. waleczny_gladiator Początkujący

Chce zamówić case do paczki 1x12", z otwieranym przodem

A tył tylko otwierany w miejscu gniazda. Ktoś mi mówił, ze to ma wpływ na brzmienie i to niekorzystny. Czy to prawda?
  2. Wszystko ma na coś wpływ. Trzepotanie kolibra w wenezueli może spowodować tajfun na oceanie :)
    Zadaj sobie pytanie w jakim celu kupujesz case. Podejrzewam, że po to aby wozić bezpiecznie kolumnę na koncerty, prawda?
    Jeżeli tak to nie przejmuj się tym kompletnie i bierz. Wierz mi, że case akurat nie jest w stanie popsuć ci brzmienia na scenie.
  3. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Jak sie obawiasz o brzmienie, to zrob taki case ze zdejmowana gora, zeby zostawala tylko podstawa na kolkach. Nie wiem, czy do 4x12 sa, do comba na pewno.
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

No i oczywiscie mniej dolu, bo wyzej stoi, w obu przypadkach ;)
  5. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    pewnie ze sa. wszystkie sa. a taki typ nawet bez problemu.
  6. waleczny_gladiator Początkujący

zamawiam ze zdejmowaną górą

Share This Page