1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Brzmienie końcówek mocy?????

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Gitarniak, 9 Wrzesień 2009.

1. Gitarniak Użytkownik

Witam....czy ktoś ma może doświadczenie z różnymi końcówkami mocy np. Marshall, Mesa, Randall, ADA itp. czy są jakieś znaczące różnice w brzmieniu pomiędzy tymi końcówkami oczywiście zakładając, że gramy na tym samym preampie, kolumnie i gitarze....jakie są Wasze doświadczenia?:)

Pozdrawiam i dzięki:)
  2. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No moje doświadczenia w tej materii płyną jedynie z symulacji... w amlitube można zmieniać model końcówki mocy bez zmiany reszty elementów...

I trudno mi cokolwiek na ten temat powiedzieć sensowego... po prostu brzmi to trochę inaczej... i każda inaczej reaguje na jej przesterowanie...
  3. Hardi Aktywny Użytkownik

brzmia inaczej, moim faworytem sa koncowki VHT, ale rowniez Randall robi bardzo ciekawe bo mozna uzywac rownoczesnie lamp 6L6 i EL34 gdy gra sie stereo, lub przelaczac sie miedzy nimi przez midi gdy gra sie mono, to daje wiecej mozliwosci brzmien bo mozna np. na brzmieniu czystym jechac na 6L6 a na przesterze na EL34
  4. Gitarniak Użytkownik

....Hardi a np. końcówki ADA, MosValve...wiem,że czas tych końcówek to były lata 80,90 można to za grosze kupić na ebay a swego czasu to był pierwyj sort

Pozdrawiam
  5. Hardi Aktywny Użytkownik

nigdy nie gralem na koncowkach ADA, ale slyszelm o nich pozytywne opinie, gralalem jedynie na preampie ADA i jesli koncowki sa tak samo dobre, to mozna brac w ciemno :)

Share This Page