1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

BFD2 - dźwięk werbla bez sprężyn

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez EMZK, 10 Listopad 2011.

1. EMZK Użytkownik

Cześć !

Czy ktoś ma na tyle obeznane BFD2 i powie mi czy da się zrobić werbel bez sprężyn? szukam, szukam, czytam instrukcję nawet na forum FXpansion napisałem ale "echo" :(

Trzeba dokupić jakiś "extension kit" tak żeby był tam Timbales ??

jakoś to próbuję omijać robiąc niskie velocity w werblu "RIM" (Trick Snare 10 Lug) ale to nie o to chodzi... a może jakiś inna aplikacja perkusyjna ma takie coś? Addictive albo EZDrummer?.....

pozdro
    Radek
  2. jaca Stały Użytkownik

AD napewno.
  3. conr4d Użytkownik

Na pewno rozszerzenie z zestawem Yamahy zawiera werble bez sprężyn.
  4. EMZK Użytkownik

faktycznie w dodatku "signature snares" są takie opcje, dokładnie to o co mi chodziło.
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Nie ma w BFD2 regulacji stosunku gory do dolu werbla?Nie wierze:):):)Nawet w jedynce chyba bylo.
  6. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    teraz patrzylem na filmik,jest w mikserze Snare Bottom,wystarczy sciszyc i nie ma sprezyn.Podobnie jest we wszystkich tego typu drum playerach.Na filmiku BFD Mixing Drums tutorial na stronie www.fxpansion.com to widac.
  7. EMZK Użytkownik

Niby tak ale ale werbel dalej ma "naciągnięte" sprężyny i w zależności od typu werbla to bardziej słychać lub mniej a w tych dodatkach są werble z opuszczonymi sprężynami. a z innej beczki - dodatek Sleishman Drums - nie widziałem/słuchałem tych bębnów na żywo ale np. tomy (w BFD2) są na prawdę super - lubię taki sound (i stopa też ! :) )
  8. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mnie sie w ogole to BFD podoba,jest inne niz XLN AD,rownie ciekawe.Przeraza mnie wielkosc biblioteki:)A z tymi wreblami mozesz miec racje choc na filmiku tego nie slychac,jak fader Sd Bot jest skrecony to werbel gra bez sprezyn.
  9. EMZK Użytkownik

te wszystkie instrumenty perkusyjne to są dopiero fajne jak się gra na elektronicznej perce :) nawet na takim najprostszym Rolandzie (td-3 ?) jest nieźle. w takim reggae to jeszcze od biedy można ujechać z palca na klawiaturze midi ale w "przejściach" jest już cyrk :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. odgłos werbla

,
  2. odgłos werbli

,
  3. werble odgłos

,
  4. sprężyna dźwięk,
  5. werbel sprezyna,
  6. dźwięk wrbla bez sprężyn