1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

behringer fcb1010 i pod xt

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Phoby, 25 Maj 2006.

1. Phoby Guest

witam. mam oba i sa probolemy. mianowicie polaczylem wszystko ladnie pieknie i wlaczam. no i niby zmieniaja sie ustawienia po kliknieciu noga ale... no wlasnie. dolatuje do ustawienia 13B, chce wziasc nastepne a tam leca od nowa od 1a ... nie wiem o o co chodzi? moglby mi ktos pomoc? dodam ze jeszcze sporo powinno sie wlaczac bo dopiero do 5 banku w beghringerze dolecialem...
  2. Grim Guest

nie pamietam jak wyglada fabryczny program fcb - ale przeciez i tak bys nie uzywal go w ten sposob ... no bo jak na koncercie niby przelaczyc sie miedzy 1B i 12D ???

fcb1010 trzeba przeprogramowac do swoich potrzeb. Sciagnij sobie program do programowania fcb1010 - np. ten
    http://www.ripwerx.com/RipwerxFcb1010Editor.html

Najlepiej zapisz sie na grupe yahoo o fcb1010 i poczytaj - wiele problemow jest tam rozwiazanych.
    Dodatkowo - warto sobie kupic nowy firmware - UnO 1.02 - kosztuje 60 pln a daje fcb1010 taka sama funkcjonalnosc jak ma firmowy sterownik do pod'a ... czyli mozna dolny rzad zdefiniowac do przelaczania kanalow a gorny do wlaczania i wylaczania efektow !
  3. Mat Guest

Pod 2 + fcb1010

Skorzystam z okazji i się podepne, bo temat podobny a nie ma co bałaganu na forum robić.

Jak wygląda sterowanie pod'em za pomoca fcb1010? Da się to wszystko zaprogramować np. tak, że wciskam 1 na fcb i mam kanal 1 na wzmaku i powiedzmy 1A w pod'zie, wciskam 2 - kanal 2 w piecu, pod bez zmian. 3 - kanal 1 w piecu 2C w pod'zie? Oczywiście tak tylko przykładowo podałem te "kanały" i "banki" w celu pokazania o co mi mniej więcej chodzi, bo niestety nie mam możliwości sprawdzenia organoleptycznie jak jedno z drugim współpracuje.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałem, o co mi chodzi. W skrócie: da się pod dany przycisk w fcb1010 przyporządkować konkretny kanał w piecu (sterowany przez "jacki", nie midi) oraz wybrane ustawienie z POD'a?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. behringer fcb1010 uno

,
  2. jak ustawić kanał midi fcb1010

,
  3. behringer 1010 instrukcja