1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Badacze z AGH pracują nad innowacyjną metodą miksowania dźwięków

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez lampek, 14 Wrzesień 2011.

1. cyjanopan Użytkownik

Zawód:
    AE
    w komórkach to działa tak : http://www.youtube.com/watch?v=hRaffPNo_l4
    tutec oraz Sempoo lubią to.
  2. Romek Użytkownik

Zawód:
    Student
    Ja myślałem, że piszesz o reżyserce w studiu na AGH, bo tam też jest tragedia. Wiem z której katedry ludzie to projektowali, ale chciałbym wiedzieć kto - mógłbyś mi napisać to na PW?
    Studiuję akurat na AGH i chciałbym wiedzieć kto takie rzeczy robi.

@lampek
    to na pewno ludzie z tej samej katedry, ale projektowaniem i pomiarami zajmują się ludzie z Laboratorium Akustyki Technicznej (LAT) jednak patrząc na to pomieszczenie mam wrażenie że projektował to ktoś dużo mniej kompetentny
  3. Jurek Użytkownik

Zawód:
    Software Developer
    DAW:
    Reaper
    Miałem na myśli telefony...
  4. JoachimK moderator globalny

Że w telefonie expander? Oj, chyba jednak nie ;)
  5. lampek Użytkownik

Zawód:
    Chyba realizator dźwięku/producent muzyczny
    DAW:
    Samplitude
    Spoko, domyśliłem się. Stąd mojej jaja na temat niskiej stawki...:)

Pozdry!
  6. tutec Początkujący

Zawód:
    kompozytor, instrumentalista, producent
    DAW:
    Cubase
    Bardzo fajny materiał.

Może być tez i tak, że na AGH badają techniki wyważania otwartych drzwi ;)
    Żartowałem ;P

Nie mniej problem redukcji zakłóceń, szumów, echa jest tyleż samo ciekawy, co z punktu widzenia praw fizyki w dużym stopniu niemożliwy do usunięcia w 100%.

BTW i ZTCW: w samolotach mikrofony pilotów mają dwie przeciwsobne membrany połączone mechanicznym wiązaniem. To rozwiązanie pozwala w dużym stopniu zredukować szumy zmian ciśnienia, które są największą zmorą tego środowiska.

tutec

Share This Page