1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Bębny do promo - potrzebna porada

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez bartoszchmielewski, 23 Wrzesień 2010.

1. bartoszchmielewski Użytkownik

Poradźcie drodzy koledzy (i koleżanki) jak u was zachowuje się ta perka. Nie za często zdarza mi się robić ogólnie pojęte rockowe granie. Zależało mi na lepiącej stopie jako, że nie wybija stałych wartości rytmicznych i energetycznym werblu. Marzyło mi się połączyć przekompresowane bębny Offspringa z The Smash z energią Blinka 182 z Take Off Your Pants And Jackets. Napiszcie proszę co sądzicie.
    View attachment 5054
    View attachment 5053

Załączone Pliki:

2. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    U mnie nie brzmi dobrze... brzmi sztucznie... za bardzo chcesz upodobnić do czegoś... a powinieneś poszukać ich naturalnego brzmienia...
  3. bartoszchmielewski Użytkownik

Dzięki, ale napisz proszę więcej bo to jest ich naturalne brzmienie. Napisz do czego wydaje Ci się że chcę to upodobnić bo może dobrze trafiłem. Fakt że jak się po prostu nie podoba za pierwszym razem to skaszaniłem robotę.
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No napisałeś że marzy ci się żeby brzmiało podobnie jak Smash... włączyłem porównałem... i rzeczywiście trochę podobnie... ale...

Wydaje mi się że chodzi o takie dziwne wrażenie jakby blachy były strasznie blisko... a stopa i werbel gdzieś w oddali... powinno być odwrotne... stopa i werbel na twarz... blachy gdzieś w tle... stąd chyba to moje wrażenie nienaturalności... no i bardzo krótkie wybrzmiewanie stopy i werbla... nie przesadziłeś z bramkowaniem??
  5. bartoszchmielewski Użytkownik

Dzięki. O taką poradę mi chodziło. Rzeczywiście blachy zbyt natarczywe na pierwszym planie. Z rana to słychać :)

Bębny zestroiliśmy tak żeby były takie krótkie, więc nie do ruszenia. Tak chciałem.

Zmienione proporcje:
    View attachment 5056

Załączone Pliki:

6. bartoszchmielewski Użytkownik

no i troche pozmieniałem, szczególnie dyskotekową stopę na bardziej naturalną i odpuściłem z kompresją na sumie

Załączone Pliki:

7. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Nagrywałeś ambient?? Jeśli nie to może warto byłoby dorobić jakiś sztuczny?? Ja polecam bibliotekę impulsów Bricasti M7 i impulsy Deep Stone oraz Large Wooden z tej biblioteki... Weź ślad OH nałóż impuls w stosunku 100% wet... trochę przersteruj i spróbuj domiksować do tego co masz... bo brakuje w tym przestrzeni i oddechu...

Share This Page